Новата министър-председателка на Молдова Мая Санду обеща напредък в отношенията

...
Новата министър-председателка на Молдова Мая Санду обеща напредък в отношенията
Коментари Харесай

Новият премиер на Молдова обеща укрепване на връзките с ЕС и правосъдие

Новата министър-председателка на Молдова Мая Санду даде обещание прогрес в връзките с Европейския съюз и съд за всички, направили корист с власт, в това число най-влиятелния олигарх в някогашната руска република Владимир Плахотнюк, съобщи Асошиейтед прес.

Санду даде изказване след първото публично съвещание на нейното съдружно държавно управление, което беше формирано предишния уикенд, само че не можа да поеме функционалностите си, защото краткотрайният кабинет оспори легитимността му и отхвърли да се отдръпна.

Министър-председателката посочи, че подобряването на връзките с Европейски Съюз е приоритет на държавното управление й (кандидатурата на Молдова за присъединение беше замразена поради бавния ритъм на реформите), само че означи, че наред с това страната е склонна да ускори икономическото и комерсиалното си съдействие с Русия.

"Правителствената стратегия ясно декларира, че близостта с Европейски Съюз е основата на активността ни ", сподели Санду и разгласи идна аудиенция в Молдова на делегация от Брюксел. "Съвсем скоро ще станете очевидци на съответни стъпки и прогрес в възстановяване на връзките ни с Европейски Съюз ", сподели тя.

След като през вчерашния ден някогашната ръководеща Демократическа партия на Молдова (ДПМ) на Плахотнюк, подкрепяна от Конституционния съд, разгласи, че се отхвърля от властта и разпуска държавното управление на премиера Павел Филип, през днешния ден Конституционният съд анулира постановлението, оспорващо легитимността на новото държавно управление и публично постави завършек на рецесията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР