Новата коалиция за властта очерта президентът (2002-2012 г.) Георги Първанов.

...
Новата коалиция за властта очерта президентът (2002-2012 г.) Георги Първанов.
Коментари Харесай

Първанов посочи новата коалиция за властта

Новата коалиция за властта очерта президентът (2002-2012 г.) Георги Първанов. Според него коалиция след изборите сред " ИТН ", новото ляво обединяване и Движение за права и свободи би била допустима

" Днес към този момент ГЕРБ е настрана от главните събития, доста е евентуално те да не вземат участие във образуване на нов кабинет след изборите ", сподели Първанов в изявление за " Денят онлайн с Наделина Анева " по NOVA NEWS. По думите му не трябва да се продължава с търсенето на антиподи. Сега имаме многополюсен модел, само че трябват водачи, водач, който да въплъщава властта, безапелационен бе Първанов.

Според президента хората чакат от Слави Трифонов да показа способни министри, само че към този момент би трябвало да се мисли и за сътрудници. Нужно е да потърси опорите, които са огромната лява коалиция и Движение за права и свободи, само че той направи ангажимента, че настоящите връзки сред тези политически субекти не трябва да са спънка.

" На изборите се разграничаваме, а на другия ден би трябвало да сме определили параметрите, по които се разбираме ", безапелационен бе президентът Първанов и добави, че Слави Трифонов има качества, които надалеч надвишават амплоато му.

Относно обединяването на левицата Георги Първанов счита, че то е изпитание на всички организации и партии, въпреки Българска социалистическа партия да носи основата, а смисълът е да се види, че обединяване е допустимо, като не по-малко е значима и вътрешната консолидация, без това няма да има триумф.

" АБВ са положителни сътрудници и съдействието би трябвало да продължи в стратегически проект ", добави той.

За него актуалната президентска двойка има положителни шансове за идващите президентски избори, само че е рано за изводи, тъй като конкуренцията не е ясна, а и служебното държавно управление прави много неточности, което може да се отрази отрицателно на президента Радев.

За закона " Магнитски " Георги Първанов загатна, че с Васил Божков се е виждал на публични спортни събития, другояче позволява, че може да не се спре дотук, а страната би трябвало да вземе нужните ограничения, с цел да се избегне разрастването на евентуална рецесия. За него, обаче, по-добре е проблемите да си ги решаваме ние.

По отношение на районен съд Македония президентът акцентира, че е трябвало да бъдем настойчиви като Гърция, а в този момент нашето твърдоглавие не се схваща от никоя страна.

Георги Първанов издаде книгата " Пътуване през паметта ", която в този момент показва из цялата страна.

Президентът съобщи, че би играл шах с Жан Виденов, само че не би коментирал за какво в този момент се връща в политиката, само че евентуално хората към него са решили, че има свободна ниша.

" Може би беше неточност, че предложих Сергей Станишев, само че младежи би трябвало да се търсят, да има развой, в който те да бъдат следени, да се развиват ", сподели още Първанов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР