Новата гума Potenza Sport е създадена по напълно дигитален процес(снимка:

...
Новата гума Potenza Sport е създадена по напълно дигитален процес(снимка:
Коментари Харесай

Bridgestone разработи гума изцяло виртуално


Новата гума Potenza Sport е основана по изцяло цифров развой
(снимка: Bridgestone)

Bridgestone показа нов модел автомобилна гума със свръхвисока продуктивност. Забележително в Potenza Sport, наред с характерностите, е, че гумата е създадена напълно виртуално.

Дигиталните технологии за планиране и изпитване са познати в доста сфери на производството, само че в никакъв случай до момента не е прилагана цялостна виртуализация на целия развой на основаване на артикул, при който обичайно са нужни доста физически тествания. Процесът на основаване на гумата Potenza Sport, съгласно Bridgestone, е екологична, виртуална и спестяваща време технология за разработка на гуми.
още по тематиката
„ С Potenza Sport искахме да създадем гума, която да дава отговор на упованията на водачите за високопроизводителните гуми, като в същото време адресира ежедневните провокации, пред които те са изправени ”, споделят от компанията.

Ето за какво Bridgestone подхваща изцяло изследване на пазара, с което да стартира създаването на Potenza Sport. Компанията интервюира над 3800 крайни консуматори в цяла Европа. Техният принос обезпечава на Bridgestone „ основите за планиране на гума с извънредно висока продуктивност, която дава отговор на потребностите на лидера и упованията за надзор и убеденост ”.

Potenza Sport дава отговор на упованията за надзор и убеденост
(снимка: Bridgestone)

С технологията на виртуалното планиране, анализиране и тестване става допустимо доста тъкмо да се предскаже успеваемостта на гумата още от стадия на разработка, без компанията да я създава и тества физически. Това освен пести запаси, само че също по този начин понижава продължителността на процеса на създаване и редуцира времето на плана за стартиране на пазара.

Остава да забележим по какъв начин ще се държи новият тип гума в действителността и дали ще успее да потвърди, че виртуалното основаване на сходен тип артикули е заслужен заместител на класическото създаване с физически проби и прототипи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР