Новата функция използва технология с машинно самообучениеПотребителите на Gmail ще

...
Новата функция използва технология с машинно самообучениеПотребителите на Gmail ще
Коментари Харесай

Gmail ще коригира грешки в писмата с изкуствен интелект

Новата функционалност употребява технология с машинно самообразование

Потребителите на Gmail ще получат образован асистент при писане на имейли (снимка: CCO Public Domain)

Нова функционалност с изкуствен интелект ще разреши на Gmail, най-популярната услуга за имейл, автоматизирано да поправя неточности в кореспонденцията на потребителите, заяви Gizmodo.

След като напишат електронни известия (имейли), потребителите нормално прочитат текста, с цел да открият и поправят печатни и граматически неточности. За да опростят процеса на взаимоотношение с Gmail, разработчиците на Гугъл са интегрирали функционалност за промяна на правописа и граматиката, която работи автоматизирано.

Новата функционалност в Gmail работи сходно на инструмента за инспекция на правописа и граматиката, който се появи в Гугъл Docs през февруари тази година. В процеса на въвеждане системата проучва написаното и по-късно акцентира постоянно срещаните граматически и правописни неточности със сини и червени вълнообразни линии.

За да одобри корекцията, потребителят би трябвало просто да кликне върху маркираната дума. В допълнение, поправените думи също ще бъдат маркирани, тъй че потребителят да може да анулира измененията, в случай че е належащо.

Функцията за поправяне на неточности работи въз основата на AI технология с машинно самообразование, което й оказва помощ да разпознава освен постоянно срещани неточности, само че също по този начин да бъде потребен инструмент и в по-сложни случаи.
още по тематиката
В момента функционалността поддържа единствено британски език. Тя ще е от изгода за хора, за които британският не е роден език, само че постоянно би трябвало да пишат известия на него.

В началния стадий, през идващите няколко седмици, инспекцията на правописа и граматиката ще стане налична за консуматори на услугата G Suite. По-широкото разпространяване на новия инструмент за частни консуматори на е-пощата Gmail евентуално ще отнеме повече време.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР