Новата фактура на Топлофикация София с опростено представяне на информацията

...
Новата фактура на Топлофикация София с опростено представяне на информацията
Коментари Харесай

Новите фактури на "Топлофикация" - ясни и разбираеми

Новата фактура на Топлофикация София с опростено показване на информацията към този момент e факт. На първа страница клиентите ще могат да видят дължимата сума и периода за заплащане.

Най-важната информация за потребителите е посочена първоначално, а на идващите страници са поместени подробни уточнения и потребни обстоятелства. „ Новият формат на фактурите беше разискван на работни срещи с екипа на омбудсмана и представители на потребителски организации, и след това тестван измежду консуматори.

Направихме всичко допустимо да представим информацията по по-достъпен и понятен метод “, съобщи Александър Александров, изпълнителен шеф на Топлофикация София.

Вече всички консуматори ще могат да намерят своята фактура и разяснителната информация към нея на уеб страницата на сдружението. Промените в оформлението са приложени за другите форми на отчитане и възнаграждение на употребяваната топлинна сила – планирано ползване, действителен месечен доклад и възнаграждение на равни месечни вноски.

За клиентите, които са избрали да заплащат сметките си на равни месечни вноски, преди няколко месеца сдружението вкара нова система на фактуриране. С смяната се уеднакви формата при битовите и стопанските клиенти, като се фактурира дължимата равна месечна вноска, а не цената на планирано начислените количества топлинна сила.

В новите фактури към момента попадат и досегашните потребителски реквизити, като абонатен номер и номер на длъжник, дружно с въведените от новата осведомителна система – номер на апаратура и договорна сметка. Старите и новите данни ще попадат по едно и също време и в идващите няколко месечни сметки, с цел да имат клиентите задоволително време да свикнат да боравят с нововъведените.

На първа страница в новите документи са изписани задължението за месеца, по какъв начин е образувано и общите дължими суми на клиента към датата на издаване на фактурата.

В обособена рубрика се показва сумата за дяловото ползване. Прихващанията от ретроактивното понижение на цената на топлинната сила са изписани във втората таблица. Тази информация ще участва до окончателното приспадане на всички суми към клиентите.
За облекчение на клиентите, в обособен ред са посочени сумата и срокът за заплащане по фактурата.

Задълженията на клиента от минали интервали са изписани настрана, като в случаите, когато той има суми за приемане – то те са с негативен знак.

В края на фактурата е посочена общата сума, която клиентът има да получава или дава към датата на издаването ѝ. Цялата информация за потреблението и методите на образуване на сметката се намират на втората и третата страница от сметките. Детайлно изложение на сметките с ясни графични обозначения може да се види на уеб страницата на сдружението.

Заедно с формалното показване на новите фактури, от столичната топлофикация обръщат особено внимание и на опцията за онлайн приемане на фактура. Наред с удобствата за клиента, от сдружението прибавиха, че изборът за приемане на електронна фактура е израз на отговорност към природата и опазването на нейните запаси.




Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР