Новата антарктическа експедиция на България получи дарение от 10 тона

...
Новата антарктическа експедиция на България получи дарение от 10 тона
Коментари Харесай

10 тона храни от Kaufland потеглят към Антарктида заедно с българската експедиция

Новата антарктическа експедиция на България получи подаяние от 10 тона хранителни артикули от Kaufland.

С тях комерсиалната верига ще обезпечи питателните потребности на учените и екипажа на българския военно научно-изследователски транспортен съд, както по пътя им до о. Ливингстън, по този начин и в границите на престоя им на Южния полюс.

Kaufland България подкрепя напъните на 31-та експедицията под управлението на проф. Христо Пимпирев в търсене на устойчиви решения за битка с климатичните промени. Компанията става и първият български ритейлър, който стъпва на Ледения континент.

26 палета с артикули от всички съществени хранителни категории дойдоха през днешния ден от Централния склад на Kaufland България в с. Стряма до българския военно научно-изследователски транспортен съд „ Св. Св. Кирил и Методий “ във Варна. Сред дарените артикули са месо, салами, млечни и хлебни произведения, брашно, захар, олио и консервирани храни.

В подбрания подбор има също и продукти от личните марки на веригата - „ Брей! “ и „ Шеф Месар “.



„ 31-вата Българска антарктическа експедиция е историческа, тъй като за първи път тя ще се придвижи до полярната ни база на остров Ливингстън с роден научно-изследователски транспортен съд. Този транспортен съд ни подрежда измежду така наречен „ морски “ народи и ще ни помогне да задълбочим и разтеглим обсега на научните проучвания, които се правят в границите на експедицията ", сподели проф. Христо Пимпирев.

27-те участници в задачата ще осъществят редица проучвания, сред които и такива, ориентирани към придвижването на земната кора, минерализациите в покрайнините на българската база, растителния и животинския свят на Ледения континент, размерите на световното замърсяване, както и към мащаба на топенето на ледниците в следствие от световното стопляне.

В срещата с медиите присъединяване взеха и адмирал Медникаров, шеф на ВВМУ и командирът на кораба - капитан II сан Николай Данаилов. Те подчертаха готовността на екипажа за комплицираното и дълготрайно пътешестване, което стартира на 27 декември 2022 година

„ За Kaufland България това партньорство е извънредно значимо, защото то ни дава опция да станем част от нещо доста значимо за всички нас – а точно, проучванията на смяната в климата. В последните години компанията ни организира целенасочена политика за стабилно развиване, която се осъществя посредством голям брой дейности, ориентирани и към запазване на околната среда, свеждане до най-малко на излъчванията от активността ни и понижаване на пластмасата, добавяйки стойност към главното, с което сме известни ", сподели Кристина Кръстева, началник на направление „ Сухи храни “ в Kaufland.

Българският военно научно-изследователски транспортен съд „ Св. Св. Кирил и Методий “ се чака да дойде в базата ни на о. Ливингстън при започване на февруари 2023 година
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР