Новата американска стратегия за по-нататъшно развитие на системата за противоректна

...
Новата американска стратегия за по-нататъшно развитие на системата за противоректна
Коментари Харесай

Отбраната на САЩ ще е съобразена с „конкуренцията на великите държави”

Новата американска тактика за по-нататъшно развиване на системата за противоректна защита на Съединени американски щати ще бъде построена по отношение на съперничеството на Съединени американски щати с Русия и Китай на международната сцена. Това сподели първият заместник-министър на защитата Патрик Шанахан. Той обаче не се ангажира с точна дата, на която ще бъде показана новата несекретна версия на документа, чието издание се отсрочва към този момент няколко седмици. „ Бих я очаквал в идващите няколко седмици. В момента тя е на стадий финално обсъждане”, добави Шанахан.

Документът е фокусиран върху Иран и Северна Корея, само че последните събития са предиздвикали управляващите да не се лимитират единствено до тези две страни. „ Новата тактика фактически попада под „ чадъра” на Стратегията за национална сигурност и ние дейно модернизираме въоръжените си сили, с цел да сме по-подготвени. И когато приказваме за Стратегия за национална защита, то главните съперници са Китай и Русия”, акцентира Шанахан.

За пръв път от 10 години насам на 19 януари 2018 година Съединени американски щати показаха новата си Стратегия за национална защита. Тя е построена съгласно продължително съревнование с Русия и Китай. „ Макар, че ще продължим да се борим против тероризма, съперничеството сред великите страни, а не тероризма, се намира през днешния ден в центъра на вниманието, когато става дума за обезпечаване на националната сигурност на САЩ”, считат високопоставени американски държавници.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР