Новакът СКА-Хабаровск изпадна от руската Премиер лига още в дебютния

...
Новакът СКА-Хабаровск изпадна от руската Премиер лига още в дебютния
Коментари Харесай

Динамо подписа смъртната присъда на СКА

Новакът СКА-Хабаровск изпадна от съветската Премиер лига още в дебютния си сезон в елита. Бившият отбор на Венцислав Христов загуби с 0:1 от Динамо (Москва) и три кръга преди края към този момент няма шансове да се избави. Героят от дербито с ЦСКА (Москва) преди няколко седмици Александър Ташаев донесе успеха на Динамо с хубав гол в 69-ата минута. В класирането съставът на Дмитрий Хохлов се изкачи на 10-о място, а СКА е финален.

Домакините знаеха, че единствено победа през днешния ден краткотрайно ще отсрочи неизбежното. Отборът имаше единствено една извоювана точка от началото на календарната година и се бяха примирили със ориста си. Динамо пък записа две следващи провали от Локомотив (Москва) и Зенит, а три точки в Хабаровск щяха да значат, че отборът си подсигурява мястото в елита и през идващия сезон.

През есента Дмитрий Хохлов дебютира отпред на Динамо точно против СКА и " бяло-сините " се постановиха с 2:0. Този път обаче успеха пристигна много по-трудно. В началните минути столичани действаха решително и можеха да поведат, само че бранителят Владимир Риковпрати топката в навън от комфортна позиция. В средата на полувремето Фьодор Черних закъсня да направи добавка след отдалечен удар и неособено постоянна интервенция на вратаря на домакините Александър Довбня. Малко по-късно и Самба Соу пропусна да изведе Динамо напред.

Второто полувреме започва с напън на СКА и няколко рискови флангови офанзиви. Максим Канунников и Мирослав Маркович сътвориха много проблеми на отбраната на динамовци, само че по този начин и не се стигна до прецизен удар към вратата на Аантон Шунин. В 69-ата минута Константин Рауш подаде на Ташаев, а неговият компактен изстрел завари неопитен Довбня - 0:1.

В 83-ата минута стражът на СКА избави мощен удар на резервата Евгений Марков. До края домакините се пробваха да се доберат най-малко до равенството, само че нямаха сили и изпадането им към този момент е реалност.

В оставащите три кръга на отбора от Хабаровск предстоят мачове с Уфа (г), Краснодар (д) и Зенит (г). Прогрмата на Динамо включва домакинство на Рубин и гостувания на Тосно и Спартак (Москва).

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА

ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА СКА
ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА ДИНАМО Премиер Лига 27 кръг, неделя 22 април  СКА Хабаровск 0:1краен резулат  Динамо (Москва)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР