Новак Джокович завърши седмицата на тенис-рецитали на турнира в Тел

...
Новак Джокович завърши седмицата на тенис-рецитали на турнира в Тел
Коментари Харесай

Джокович взе титлата в Тел Авив

Новак Джокович приключи седмицата на тенис-рецитали на шампионата в Тел Авив с триумф на финала също в два сета. Сърбинът се наложи с 6:3, 6:4 номер 2 в схемата на шампионата Марин Чилич.

35-годишният сърбин освен, че не загуби сет в целия шампионат, само че и в нито един миг не разреши на някой от противниците му от другата страна на корта да си мисли в тази посока. За нeго това е трета купа за сезона и 89-а в кариерата.

Чилич влезе във финала единствено с четири точки за пробив, които му се изпречиха през цялата седмица. Но през днешния ден сервисът на Джокович го притискаше през целия мач.

Джокович непрекъснато предизвикваше подаването на съперника си с топки в задната част на корта, до момента в който доминираше в личните си сервис-геймове още при първи сервис. Сърбинът не се сблъска с точка за пробив в първия сет. А когато се оказваше в усложнение при тъждество при подаване за сета, той отговори на предизвикването с два поредни аса.

Вторият сет стартира с втория пробив на Джокович в мача, като дълбокият ретур още веднъж изплати дивиденти. Това преимущество се оказа задоволително, защото Джокович завоюва короната след час и 35 минути, триумфирайки при последното си подаване на нула.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР