Новак Джокович затвърди хегемонията си на тревна настилка, след като

...
Новак Джокович затвърди хегемонията си на тревна настилка, след като
Коментари Харесай

Иванишевич: Има по-голям шанс да стана ATP шампион, отколкото Новак да играе в САЩ

Новак Джокович затвърди хегемонията си на тревна настилка, откакто напълно неотдавна спечeли четвъртата си поредна купа от Уимбълдън и общо 21-ва в Големия шлем. Така сърбинът излезе еднолично на второто място по този индикатор, като само Рафае Надал има с един трофей повече. Джокович обаче е пред угрозата да бъде лишен от опцията да се бори за изравняването на въпросния връх, защото държавното управление на Съединени американски щати е изрично в политиката си да не позволява неимунизирани чужденци на територията на страната и към този момент не се вижда по какъв начин досегашният номер едно ще вземе присъединяване на US Open. Горан Иванишевич също не е изключително оптимистично надъхан, че неговият ученик ще бъде част от американското турне, споделяйки следното в обичайния си закачлив жанр

" Не знам какво ще се случи и несъмнено ми е мъчно да приказвам на тази тематика. Честно казано си мисля, че има по-голяма възможност уредниците на шампионата в Умаг да ми дадат " уайлдкард " за присъединяване и аз да стана ATP първенец другата седмица, в сравнение с Новак да получи позволение за пътешестване до Съединени американски щати. Засега страната е затворена за неимунизираните и няма по какъв начин да отидем там. Аз обаче почитам решението на Ноле да остане неимунизиран, тъй като това е неговото лично тяло и той не желае да опитва с него.

Годината започва ужасяващо, а от ATP взеха изключителното неверно и неуместно решение да отстранен точките на Уимбълдън. Там триумфът беше от голямо значение за Джокович, който показва, че няма по-добър тенисист от него на тревна настилка. Много е мъчно да спечелиш обещано съревнование, когато е съвсем наложително да го сториш, а Новак съумя да покаже най-хубавия си тенис, макар че беше опрян до стената " - разяснява тогавашният първенец от Уимбълдън.

Източник: Sportskeeda

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР