Новак Джокович вече се завърна в Белград и спонсорите му,

...
Новак Джокович вече се завърна в Белград и спонсорите му,
Коментари Харесай

Спонсорите на Джокович недоволни, Lacoste ще му поискат обяснения

Новак Джокович към този момент се завърна в Белград и спонсорите му, които досега изчакваха дискретно развоя на събитията в Австралия, в този момент към този момент наподобява са подготвени да му изискат някои пояснения, написа Le Parisien.

Преди да подхванат този объркващ диалог, спонсорите на Ноле избраха да изчакат резултата от петте му сета против австралийските управляващи. След провалянето обаче на международния №1 против австралийското държавно управление, икономическите сътрудници на сърбина към този момент не могат да мълчат.
Вижте по какъв начин посрещнаха Новак Джокович в Дубай (ВИДЕО)
След близо десетдневния си престой в Австралия тенисистът Новак Джокович бе депортиран от континента, като по обяд българско време...
Прочети повече
„ След като този стадий отмина, те не могат да не престават да мълчат, даже в случай че би трябвало да насочат някои завоалирани и внимателни забележки ", изясни в неделя Огюстен Пенико, заместител общоприет управител на Havas SportsEntertainment. Още повече, че спонсорите са изправени и пред мощния отзив от събитията в обществените мрежи. Ще се опитат ли да скапват договорите си със международния № 1, ще продължат ли да го поддържат или краткотрайно ще преустановят връзката?

Сърбинът, който предходната година съгласно Forbes завоюва 26,3 млн. евро неспортни доходи (от общо 33,3 млн. евро), има куп интернационалните спонсори. Освен Head (ракети), Lacoste (дрехи) и Asics (обувки), той е подписал още контракти с Peugeot (автомобили), Hublot (часовници), Raiffeisen Bank (третата по величина банка в Швейцария) и Ultimate Kronos Group (UKG).

Първи реагираха Hublot. „ Hublot ще продължи партньорството си със международния № 1 в тениса “, разгласи швейцарският производител на часовници, който е в договорни връзки с него от предишното лято. Те прибавиха още, че не могат да разясняват нито едно негово персонално решение.

Когато в понеделник се очакваше Джокович да кацне в Белград, от Lacoste направиха изказване, че желаят да беседват „ допустимо най-скоро “ с тенисиста. „ Австралийските управляващи анулираха визата на Новак Джокович. В резултат на това няма да бъде допустимо той да взе участие на Australian Open “, написа в прессъобщение на известната марка, която екипира играча още от май 2017 година и чийто контракт с него скоро би трябвало да изтече. „ Възможно най-скоро желаеме да приказваме с Новак Джокович, с цел да създадем равносметка на събитията, които съпътстваха наличието му на австралийска територия. “
Новак Джокович: Ти ли излъга, куме, теб ли излъгаха?
Ако преди 3 години някой ми беше споделил... Тази приказка нали сте я чували? Сигурно сте я и писали по Facebook, Инстаграм, Тик Ток и къд...
Прочети повече
Lacoste на драго сърце би си икономисала емблемата й да се появява по фотоси и видеоклипове, показващи първенеца, изпъден от Австралия. Също както и Head, които доставят с ракети мъжкия тенис в шампионатите на Големия шлем в продължение на към този момент дванадесет години и чието лого също се появяваше непрекъснато на неприятните видеа през последните дни.

Очаква се реакцията и на останалите спонсори на сърбина, който както стана ясно не има намерение да прави обществени изказвания през идните дни. Дори и да стане муза и знак за антиваксърите, Джокович влачи сериозен товар след себе си. Големите компании, които го спонсорират, не могат да си разрешат лукса да имат двусмислена позиция във връзка с имунизацията. Доста повече от неуспеха му в сагата с австралийските управляващи, ще е от голяма важност метода, по който той си показва бъдещето. Остава да разберем какъв ще е изборът на Ноле.

 

Още от ТЕНИС:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР