Новак Джокович вече пропусна първия за годината турнир от Големия

...
Новак Джокович вече пропусна първия за годината турнир от Големия
Коментари Харесай

Участието на Джокович на US Open е все по-възможно: САЩ разхлабва мерките

Новак Джокович към този момент пропусна първия за годината шампионат от Големия шлем заради нежеланието си да се имунизира, а в този момент за него съществува заплаха да не бъде позволен до присъединяване и на US Open, защото съгласно актуалните противоепидемични ограничения в Съединени американски щати на територията на страната ще бъдат допускани само имунизирани чужденци. Така за сърбина остава опцията да получи особено позволение за влизане в Щатите, като също по този начин и вярата, че до началото на шампионата ще отпадне въпросното условие за " зелен " документ.

През днешния ден обаче се появи светлина в тунела за 21-кратния първенец от Големия шлем, откакто Центърът по надзор на инфекциозните заболявания на Съединени американски щати (CDC) разгласява, че от 15 август противоепидемичните ограничения ще бъдат разхлабени, като това се отнася за обществената отдалеченост и карантината. Очакванията са, че през идващите седмици е допустима смяна и в наредбите, отнасящи се за влизащите в страната чужденци, което директно визира Джокович.

" Актуализацията не трансформира доста съществуващите разпореждания, само че с нея се дава опция на хората да взимат самостоятелни решения по отношение на равнището на риска, който поемат, и метода, по който считат за най-подходящо да се предпазят ", оповестяват от CDC.

Промените в противоепидемичните ограничения включват:
Тези, които са инфектирани с COVID-19, към този момент няма да бъдат поставяни под карантина.Ваксинираните и неимунизираните хора ще би трябвало да съблюдават едни и същи правила.Хората, които не демонстрират признаци, също няма да бъдат карантинирани.
The update isn`t a huge overhaul of the existing guidance, but it does represent an increasing focus on individuals making their own decisions about their level of risk and how they want to mitigate that risk, said Dr. Marcus Plescia, chief medical officer for the.
— NPR (@NPR)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР