Новак Джокович вече пропусна първия за годината турнир от Големия

...
Новак Джокович вече пропусна първия за годината турнир от Големия
Коментари Харесай

Джокович за вероятността да пропусне US Open: Политическо решение, лишено от логика

Новак Джокович към този момент пропусна първия за годината шампионат от Големия шлем заради нежеланието си да се имунизира, а в този момент за него съществува действителна заплаха да не бъде позволен до присъединяване и на US Open. Към момента противоепидемичните ограничения разрешават неимунизираните американски играчи да вземат присъединяване, само че задграничните състезатели наложително би трябвало да дават документ за имунизация, с цел да влязат на територията на Съединени американски щати.

Американският тенисист Тенис Сандгрен бе един от най-сериозните покровители за Джокович по време на сагата в Австралия, като в този момент той още веднъж изрази недоумението си от създалия се абсурд, че сърбинът не може да се включи в шампионата, до момента в който представителите на Съединени американски щати ще бъдат част от конкуренцията единствено тъй като са с американски паспорт.

При едно от последните си изявленията Ноле съобщи, че също не вижда каква е логиката в това решение и го дефинира не толкоз като целящо да защищити здравето на обществото, колкото като политическо.

" Към момента нито един неимунизиран човек не може да премине границата на Съединени американски щати ", стартира международният №3. " Чух, че някои хора, които не са известни персони, са съумели да влязат, само че аз в никакъв случай не бих опитал да го направя, в случай че не е разрешено.

Преди няколко дни разговарях с Тенис Сандгрен, защото желаех да му благодаря за поддръжката, която ми оказва в тази обстановка. Това, което той споделя, е изцяло правилно - в случай че неимунизирани играчи не могат да се състезават на US Open, то това би трябвало да важи за всички. Не виждам каква е логиката в сходно решение и за какво Тенис може да играе, тъй като е американец, а аз не. Ако имах американски паспорт или Зелена карта, щях да бъда позволен до присъединяване. Вероятно повода зад това е политическа, не здравна. Предпочитам обаче да не задълбочавам повече в това и можете да се досетите за какво ", приключи 20-кратният първенец от Шлема.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР