Новак Джокович триумфира на Уимбълдън за втора поредна година и

...
Новак Джокович триумфира на Уимбълдън за втора поредна година и
Коментари Харесай

Новак Джокович триуфира на Уимбълдън

Новак Джокович победи на " Уимбълдън " за втора поредна година и за пети път в кариерата. Във трогателен край сърбинът победи Роджър Федерер със 7:6 (5), 1:6, 7:6 (4), 4:6, 13:12 (3). Така международният №1 заслужи 16-а купа от Големия шлем, като е трети във безконечната класация. Първи е Федерер с 20, пред Рафаел Надал (Исп) с 18.

Сърбинът завоюва най-дългия край на Ол Инглънд Клъб в невероятна драма, която ще влезе в историята. Причината е, че за първи край на свещената трева в Лондон беше извоюван след шампионски тайбрек след 24-ия гейм след съвсем пет часа игра.

На процедура Ноле победи след три триумфа в трите тайбрека, които се изиграха в този мач. Маестрото, който след 25 дни навършва 38 години, сподели за следващ път, че остарява като виното и с времето става все по-добър. Той беше покрай купа №9 в Лондон, откакто в петата част проби и на собствен сервис имаше два мачбола, само че ги пропусна. Федерер не можа да завоюва купа №103 в кариерата, като инкасира 26-а загуба от Ноле в 48-ия мач.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР