Новак Джокович се класира за полуфиналите на Откритото първенство на

...
Новак Джокович се класира за полуфиналите на Откритото първенство на
Коментари Харесай

Джокович сломи Раонич, но на полуфинала го чака Роджър Федерер

Новак Джокович се класира за полуфиналите на Откритото състезание на Австралия, откакто се наложи с 3:0 сета над Милош Раонич, в обособените елементи 6:4, 6:3, 7:6 (1).

Двубоят на централния корт „ Род Лейвър Арина “ продължи близо 3 часа, в които Джокович не позволи да загуби подаването си нито един път.

Сърбинът проби по един път в първите два сета, а в третия пропусна няколко отлични благоприятни условия и се стигна до тайбрек, където Ноле беше праволинеен – 7:1 точки.

Следващият противник на сърбина ще бъде Роджър Федерер, който по-рано през днешния ден отрази 7 мачбола при успеха си над Тенис Сандгрен в пет сета.

„ Изпитвам голямо почитание към Роджър, той е един от най-великите за всички времена. Федерер и Надал са ми най-големите противници на корта. Мачовете против тях са повода да бъда тук сега. Надявам се, че ще съумея да печеля най-малко един мачбол против Роджър. Не съм сюрпризиран от обрата, който направи. Това се е случвало и други пъти, по тази причина е толкоз огромен първенец “, разяснява Джокович в изявлението на корта.

Сърбинът към този момент има 73 победи в съществена скица в Мелбърн, а в петък ще излезе на полуфинал в шампионат от Големия шлем за 37-ми път/tennis24.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР