Новак Джокович се класира за осминафиналите на Откритото първенство на

...
Новак Джокович се класира за осминафиналите на Откритото първенство на
Коментари Харесай

Джокович сломи Кецманович за 14-и осминафинал на Уимбълдън

Новак Джокович се класира за осминафиналите на Откритото състезание на Англия по тенис, откакто реализира безапелационен триумф над Миомир Кецманович в три сета – в обособените елементи 6-0, 6-3, 6-4 за към два часа игра.

Шесткратният първенец в шампионата стартира стремително и върза „ геврек “ на своя добър в откриващия сет. Кецманович заигра по-уверено при започване на втората част и играта бе равностойна до 3-3, когато Джокера влезе в серия от три следващи гейма и дръпна с два сета на съперника си. В третата част Ноле поведе с 5-2 и позволи леко разпределяне, което докара до връщането на един от двата пробива пасив на Кецманович, само че не сбърка при 5-4 и сервис, с цел да си обезпечи място в осминафиналите на конкуренцията за 14-и път в своята кариера.

Той загуби единствено четири точки на първи сервис за целия мач, избави една от двете благоприятни условия за пробив пред противника и приключи с баланс 36-19 при уинърите и непредизвиканите неточности. В спор за място в последните осем той ще играе със 104-ия в света и участващ с „ уайлд кард “ нидерландец Тим ван Рийтховен, който се оправи също в три сета с Николоз Басилашвили по-рано денем. Давид Гофен и Томи Пол също продължиха напред, като белгиецът ще играе с Франсис Тиафо в идващия кръг, а американецът чака вероятно представителя на домакините Камерън Нори.

Джон Иснър пък влезе в историята по време на дуела си с Яник Синер, подобрявайки върха за най-вече асове в мъжкия тенис. „ Големият Джон “ изоставаше с четири аса от досегашния рекордьор Иво Карлович от Хърватия, който бе нанизал 13 728 директни точки от сервис. Иснър направи към този момент 14, с което е еднолично отпред в класацията, която е налична от 1991-а насам, само че изостава от десетия в схемата италианец със сет.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР