Новак Джокович пропусна буквално златна възможност - да стане първият

...
Новак Джокович пропусна буквално златна възможност - да стане първият
Коментари Харесай

Новак Джокович изпусна шанса на века, но продължава да е Номер 1 в света

Новак Джокович пропусна безусловно златна опция - да стане първият тенисист след повече от 50 години насам, който печели Големия шлем. Това можеше да се случи на US Open, където сърбинът се изправи във финала против Даниил Медведев. След като към този момент беше триумфирал с купите от другите 3 мейджър съревнования - Откритите шампионати на Австралия, Франция и Англия, Ноле като че ли докосваше божественото великолепие. Джокович беше толкоз покрай това да завоюва и 4-те шампионата от Шлема в границите на една календарна година - нещо, което до момента беше реализирал единствено митичният Род Лейвър (и то на два пъти - през 1962 и 1969 г.). Медведев обаче посече тази фантазия на международния №1, като завоюва безапелационно финала в Ню Йорк и подвигна първия си мейджър трофей.

Можем единствено да допускаме какъв брой фенове на прогнозите са употребявали https://betindex.net/bwin/ варианти, с цел да заложат за купа на сърбина от Откритото състезание на Съединени американски щати. Победата на съветския му съперник в действителност не е чак толкоз огромна изненада. Медведев е №2 в международната класация и действително се явява единствената опасност за Ноле. Великите “динозаври ” Рафаел Надал и Роджър Федерер наподобява към този момент в действителност вървят към своя залез и е мъчно да си представим, че още веднъж ще имат шанса да оглавят класацията на ATP. Стефанос Циципас, Саша Зверев, Андрей Рубльов или Доминик Тийм спорят за място в челната тройка, само че надали ще имат опция да се приближат толкоз осезаемо до върха.

Дали след загубата в Ню Йорк Ноле няма да отстъпи и лидерската позиция на Медведев? Не е изключено това да се случи още до края на годината, в случай че международният №1 почива повече и не натрупа точки, а още повече в случай че купата от заключителния шампионата - финалите на Асоциациите на професионалните тенисисте, бъде извоювана от Даниил Медведев. При подобен процес е изцяло реалистично руснакът да приключи 2021-ва като водач в класацията, която се оглавява от Ноле непроменяемо от февруари 2020-та.

И въпреки всичко Ноле може да стане най-великият за всички времена

Би било много преждевременно и наивно да отписваме Джокера единствено поради загубата във финала в Ню Йорк. Да, това проваляне сигурно нанася съществени контузии на сърбина, тъй като му лиши огромната фантазия, която преследва толкоз дълго и настойчиво. Мечта, която се оказа непостижима и за други великани на корта в последния половин век като Федерер, Надал, Сампрас, Агаси, Бекер, Борг, Конърс и други. Но все пак Джокович още има шанса да стане по-велик от всички изброени. Ноле има 20 трофеи от Шлема, с колкото са също Федерер и Надал. Ако се завърне по-силен и победи на Australian Open, сърбинът ще оглави еднолично класацията за най-вече мейджър титли. А и за какво да спре да брои до 21, откакто се вижда, че може да господства на корта още няколко години? Ако реализира това, Джокович може да потвърди, че е №1 за всички времена, макар че пропусна шанса на века.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР