Новак Джокович пристигна на тазгодишния Уимбълдън като основен фаворит за

...
Новак Джокович пристигна на тазгодишния Уимбълдън като основен фаворит за
Коментари Харесай

Кралят на обратите: Несломим Джокович навакса пасив от 0:2 срещу Синер и е 1/2-финалист!

Новак Джокович дойде на тазгодишния Уимбълдън като главен любимец за трофея, имайки поради трите му поредни трофеи на Свещената трева от последните издания на шампионата и серията от 21 следващи победи, в която се намираше преди началото на конкуренцията. На старта сърбинът надалеч не впечатли със своето показване, само че в идващите три срещи доста увеличи равнището си и пътят му до финалната борба изглеждаше значително сигурен.

Яник Синер бе напът да промени това през днешния ден, откакто сложи под оптимално напрежение родения в Белград тенисист, повеждайки с 2:0 сета. Първият подложен обаче за следващ път сподели своята забележителна психическа резистентност и възкръсна като феникс, с цел да наложи цялостната си доминация в оставащите три елементи и да се поздрави с крайната победа - 5:7 2:6 6:3 6:2 6:2. В борба за място в конфликта за трофея представителят на Сърбия ще се изправи против спечелилия от мача сред Давид Гофен и Камерън Нори.

Never write off Novak Djokovic. Ever. |
— Wimbledon (@Wimbledon)

Световният №3 започва дуела на нормалните си високи обороти и изцяло доминираше събитията в дебютните минути, което му донесе преднина от 4:1. Той разполагаше даже с нов брейкбол, само че точно тогава стартира стремглавият срив в представянето му. Непредизвиканите грешки от неговата ракета валяха една след друга, а изявите му на начален удар също бяха извънредно неубедителни, което откри голям брой благоприятни условия пред младока. От своя страна, южнотиролецът демонстрираше най-хубавото, на което е кадърен, и с помощта на острите си и дълбокопласирани удари взимаше самодейността в разиграването и успяваше да пречупи отбраната на Джокович, с цел да реализира цялостен поврат в сета, спечелвайки шест от последните седем гейма в него.

Проблемите за някогашния лидер в международната класация се придвижиха с цялостна мощ и във втората част. 20-кратният първенец от Шлема изглеждаше като бледа сянка на себе си, защото играта му продължи да бъде извънредно безредна и голяма част от ударите му излизаха отвън очертанията на полето. За сметка на това италианецът остана пределно съсредоточен и продължи да има цялостно игрово предимство, разпределяйки ударите си по цялата широчина на корта и възползвайки се от непрестанните пропуски на именития си съперник. Така Синер осъществя два пробива и без да разреши на сърбина даже да доближи до късмет за брейк, се приближи единствено на крачка от крайния триумф.

In the zone.

One set away from the semi-finals. There`s no stopping on Centre Court |
— Wimbledon (@Wimbledon)

В началото на третия сет Джокович излезе напълно видоизменен и още от първите минути си личеше смяната в езика на тялото и настройката на някогашния №1, който доста усъвършенства изявите си, свеждайки непредизвиканите грешки до абсолютния най-малко. Същевременно интензитетът в играта на Синер спадна фрапантно, от което шесткратният първенец нямаше по какъв начин да пропусне да се възползва, и реализира по този начин жадувания пробив. Той внесе успокоение в дейностите на сърбина и напълно скоро можехме да го забележим да печели точка след точка, подпомаган от превъзходното систематизиране и ориентиране на ударите си. Сервисът му също проработи на добре познатите обороти от предходните мачове и по този начин младокът бе изцяло лишен от благоприятни условия за връщане на брейка, което докара до понижаване пасива на балканеца.

The comeback begins
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР