Новак Джокович преди точно година беше възпрепятстван от противоепидемичните мерки

...
Новак Джокович преди точно година беше възпрепятстван от противоепидемичните мерки
Коментари Харесай

Джокович за отсъствието на баща си на финала на АО: Това нарани както мен, така и него

Новак Джокович преди тъкмо година беше възпрепятстван от противоепидемичните ограничения против COVID-19 и потребността от наложителна имунизация за пребиване на австралийска земя, заради което нямаше опция да се състезава на обичания си шампионат от Големия шлем, а точно Откритото състезание на Австралия, само че в този момент, 12 месеца по-късно, властелинът на Зеления континент се завърна и взе своето. Сърбинът, който в хода на целия си път към юбилейната си 10-а купа в Мелбърн имаше проблеми с травма в бедрото, последователно с всеки идващ дуел набираше инерция и във финала не остави шансове на Стефанос Циципас, с цел да се поздрави със своя 22-ри " мейджър " трофей, изравнявайки върха на Рафаел Надал по вероятно най-важния статистически индикатор в тениса.

В моментите след триумфа си Ноле самичък дефинира триумфа си като " най-великата успеха в кариерата му ", обаче празното място в ложата му в хода на конфликта за оценката не остана неусетно, откакто един от най-важните хора в живота му - татко му Сърджан, не присъстваше на корта. Както добре помним, Джокович-старши неотдавна се забърка в скандал след свое про-руско изявление и взе решение да пропусне полуфиналната среща на сина си с Томи Пол, като от думите на първенеца в Мелбърн в миговете след финала излиза наяве, че в съгласие със своя родител са стигнали до извода, че е по-добре татко му да не участва и на заключителния дуел в шампионата, колкото и тежко от прочувствена позиция да е това за Джокера, а ето и какво още споделя 22-кратният притежател на трофеи от Големия шлем:

" Да, говорихме по тази тематика. Мислех, че нещата ще се успокоят откъм медиен интерес и всичко останало, само че не стана по този начин. Заедно взехме решение, че евентуално ще е по-добре, в случай че той не участва на мача. Това нарани както мен, по този начин и него, тъй като тези моменти са специфични, невероятни и кой знае дали ще се повторят още веднъж, тъй че не беше елементарно за него. Видях го след дуела, несъмнено. Той не се усещаше по допустимо най-хубавия метод, по този начин да кажем, макар че беше доста благополучен да ме прегърне след всичко. Можех да видя това, че той е леко печален.

В последна сметка това е, каквото е. Мисля, че по-важното за мен в тази ситуация беше нещото, което той ми сподели, а точно да се усещам добре на корта, да печеля мача и че той е тук за мен. Ако цената за това крайният излаз на дуела да е в моя изгода, е той да не участва в ложата ми, то дано да бъде по този начин. Това си казахме и това представляваше диалогът ни. 

В прочут смисъл аз също съм печален, че той не беше на трибуните, само че пък за сметка на това го виждах неразделно в тях в хода на целия шампионат, тъй че не беше чак подобен проблем. В умозаключение на всичко е редно просто да погледнем от хубавата страна на нещата, тъй като всичко приключи с благополучен край " - разяснява международният номер едно, който към този момент се намира в серия от 28 следващи победи на Аустрелиън Оупън и надалеч не обмисля да стопира дотук.

Източник: Sportskeeda 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР