Новак Джокович отправи неочакван и болезнен коментар по отношение на

...
Новак Джокович отправи неочакван и болезнен коментар по отношение на
Коментари Харесай

Джокович: Уважавам Григор, но той не успява да реализира потенциала си

Новак Джокович насочи непредвиден и мъчителен коментар във връзка с Григор Димитров. След купата в Рим той бе помолен да разяснява бъдещето на спорта. Световният №1, който е притежател на 17 трофея от “Големия шлем” и към този момент държи върха по купи от “Мастърс 1000” - 36, трябваше да отговори на въпрос дали не счита поколението на тенисистите, които в този момент са на към 30 години, за изгубено.

“Наистина ми е мъчно да го кажа, само че може би е по този начин. Уважавам момчетата като Димитров, Иснър и Андерсън, само че разбирам какво имате поради. В последните 10-15 години върви тази полемика по отношение на обстоятелството, че Голямата тройка печели 90 % от купите в Шлема. Но това се случва във всеки спорт. Имаме състезател като Вавринка, който завоюва три трофеи от Шлема и заслужава по-често да се приказва за него, само че това не се случва. Такава е практиката на медиите и на почитателите. Да, всички желаеме младата, свежа кръв да се намеси и да побеждава нас, огромните имена. Потвърждавам - склонен съм с мнението ви. За Димитров не може да се каже, че не е сполучлив, тъй като постоянно е бил в обкръщението на топ 10, доближи до №3 в света. Но той не съумява да осъществя капацитета си, тъй като истината е, че може повече. Говоря най-много във връзка с представянето му в Големия шлем”, установи сърбинът.

По отношение на по-младите Джокович отличи новия първенец в Ню Йорк Доминик Тийм, както и финалиста Александър Зверев и Даниил Медведев, който спори за трофея с Рафа Надал предходната година.

“Това са момчета, които в действителност могат да ни наследят по повод мачовете за огромните трофеи. Зверев и Медведев са високи, сервират солидно и се движат добре по корта. Но с цел да си в топ 4, грябва да си непрекъснат през цялата година, а не да имаш просто добър месец. Ето, Тийм е от това потомство и той демонстрира, че може да се случи. От доста време е в топ 10, задържа се в челните позиции и изцяло справедливо завоюва купата от US Open”, сподели още Джокера, който към този момент е е на 33 години.

“Тема Спорт”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР