Новак Джокович има мажоритарен дял в датска биотехнологична фирма, която ...

Новак Джокович има мажоритарен дял в датска биотехнологична фирма, която

Джокович притежава 80% от компания, разработваща лекарство срещу COVID

Новак Джокович има мажоритарен дял в датска биотехнологична компания, която се пробва да създаде лекуване за COVID-19 , настояват от The Independent.

Световният номер едно сега е в Белград, откакто беше депортиран от Австралия и не съумя да получи виза за влизане в страната за Откритото състезание на Австралия.

Шефът на QuantBioRes Иван Лончаревич разкри, че придобиването на 80-процентовия дял от тенисиста е осъществено през юни 2020 година, само че отхвърли да каже за каква сума.

Компанията създава пептид, който инхибира ковид от заразяване на човешката клетка и чака да стартира клинични изпитвания във Англия това лято , съгласно Лончаревич, който акцентира, че компанията работи върху лекуване, а не върху ваксина.

Главният изпълнителен шеф сподели, че компанията има към дузина откриватели, работещи в Дания, Австралия и Словения. Според датския фирмен указател Джокович и брачната половинка му Йелена имат надлежно 40,8% и 39,2% от компанията.

Говорител на Джокович не отговори незабавно на искане за коментар от страна на медията.

Джокович се радва на свръхестествен триумф, само че времето може да не е на страната на тенисист номер едно в света в устрема му да бъде считан за най-великия състезател в историята, защото той напредва все по-дълбоко към 30-те си години.

Той обезверено се надяваше да играе на Australian Open този месец с твърдо желание да завоюва 21-ва купа от Големия шлем, което ще го издигне над най-големите противници Роджър Федерер и Рафа Надал.

Но след проблемите си в Австралия, отчаян Джокович в този момент рискува да бъде блокиран от игра и на други шампионати в страни, които изискват имунизация. Най-непосредствената угриженост е идващият шампионат от Големия шлем - Откритото състезание на Франция през май, където Надал към този момент е натрупал зашеметяващите 13 трофеи - откакто спортното министерство на страната съобщи в понеделник, че няма да има изключение от нов закон за имунизацията.

Източник: dnes.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg