Новак Джокович и Рафаел Надал ще изиграят благотворителен мач в

...
Новак Джокович и Рафаел Надал ще изиграят благотворителен мач в
Коментари Харесай

Новак Джокович и Рафа Надал пристигнаха заедно за демо мача в Казахстан

Новак Джокович и Рафаел Надал ще изиграят благотворителен мач в Казахстан през днешния ден (24 октомври) и към този момент дойдоха в столицата Нур-Султан. Двамата се срещнаха с уредниците, получиха букети с цветя и се снимаха дружно.

24 Oct 2019, Rafael Nadal and Novak Djokovic will play exhibition match in Nur-Sultan, Kazakhstan.

Schedule:

12 pm (local time): Press conference
6 pm: Tennis clinic for young tennis players
7 pm: Exhibition match at Barys Arenahttps://t.co/L5ZNkE1mGU pic.twitter.com/16sux6tXIc
— Tanika (@SitTanyusha) October 22, 2019
Световният №1 и вторият в ранглистата ще се срещнат в Barys Arena, а 11,578 фенове, какъвто е потенциалът на оборудването, ще могат да следят двете тенис митове. В 15 ч. българско време Надал и Джокович ще проведат подготовка с деца, а час по-късно следва същинското шоу.

В азиатската страна дефинираха дуела като „ неповторима опция за младите казахстански тенисисти и младото потомство да почерпят от опита на именити играчи, както и за жителите на Нур-Султан и на цялата страна да се насладят на неповторим театър “, оповестява „ Express “.

Миналия декември Надал и Джокович трябваше да изиграят показателен мач в Саудитска Арабия, само че Матадора страдаше от травма в глезена и проектите се отложиха.

Турнирите във Виена и Базел заемат място в календара на ATP тъкмо когато сърбинът и испанецът би трябвало да играят в Казахстан, тъй че двамата взеха решение да пропуснат тези съревнования. Това тяхно деяние докара до голям брой полемики и провокира неодобрението на мнозина. Един от тях бе турнирният шеф на Erste Bank Open в австрийската столица Едвин Вайндорфер. Той не утвърждава обстоятелството, че на международния №2 и на лидера в ранглистата им е разрешено да вземат участие в подобен вид събитие по време на сезона.

Rafael Nadal and Novak Djokovic at the press conference in Nur-Sultan, Kazakhstan

https://t.co/GITDVJMM6m pic.twitter.com/82UxTWKvgb
— Tanika (@SitTanyusha) October 24, 2019
„ Имаше утвърждение от президента на ATP, тъй като съгласно разпоредбите по време на шампионатите от Тура не могат да се организират демонстративни мачове. Трябва да почитаме това предписание. Не мисля, че е хубаво, че се организират демонстративни дуели по време на протичащи в същия интервал ATP шампионати “, сподели шефът на конкуренцията във Виена по-рано през месеца в извънредно изявление за Tennis World.

„ Играчите са членове на ATP. След финалите има интервал, който не попада в границите на съответния сезон и всеки може да играе по това време “, изрази мнението си Вайндорфер.

Очаква се Джокович и Надал да се завърнат за Мастърса в Париж, който стартира на 28 октомври в зала „ Берси “. След това ще се насочат към финалите на ATP в O2 Arena в Лондон, за които към този момент се класираха.

В директните срещи посред им сърбинът води с 28-26.

TennisKafe.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР