Новак Джокович е ментален великан и въпреки че преживява най-тежкия

...
Новак Джокович е ментален великан и въпреки че преживява най-тежкия
Коментари Харесай

Бащата на Джокович: Новак отвори очите на 30 милиона роби

Новак Джокович е ментален исполин и макар че претърпява най-тежкия интервал в кариерата си, най-после той ще е огромният победител от фиаското в Австралия, той отвори очите на 30 милиона плебеи. Това споделя бащата на тенис звездата и антиваксър Сърджан Джокович в изявление за Би Ти Ви.

Според него австралийските управляващи са се уплашили, защото синът му е посочил на локалните хора, че имунизирането е персонален избор и никой не би трябвало да го постанова принудително.

"Какво мислиш ти, братко мой, българино? Дали мислиш, че и ние сме най-малко толкоз почтени, колкото швейцарците, испанците, англичаните, или германците? Дали и ние сме в действителност толкоз почтени, дали костваме най-малко, колкото тях? Питам те? Не сме ли и ние хора, както всички останали? Защо по този начин се държат с нас? На света има повече от 7 милиарда души, за какво ние от Източна Европа, от Балканите, от Близкия изток или от Русия да бъдем по-маловажни като персони?

От Индия, от Китай, от Африка, от Южна и Централна Америка? Нима всички ние сме по-малко скъпи като хора? Не ми се има вяра да е по този начин и отхвърлям да имам вяра в това. Но макар че сме равни като хора, има една прослойка, която си разрешава да ни гледа отвисоко. Стига толкоз! ", ядосано пита Сърджан българския кореспондент.

"Трябва да имаме своята чест, да отстояваме себе си и убежденията си, да имаме свое право на глас. Имаме право да кажем гласно и ясно името си и това, в което имаме вяра. Именно това сега прави Новак.

И това породи към него ненавист в Австралия. Цели две години, 30 милиона души в тази страна бяха в иго, бяха в затвор. И най-после отиде при тях Новак Джокович, който им сподели: я излезте, я спрете да пускате армията по къщите си и спрете да позволявате да ви арестуват, тъй като някой от вас отхвърля да се имунизира. Не желая да встъпвам по-дълбоко в тази тематика, само че имунизирането е персонално човешко право на избор! "

"Очаквам Новак да играе тенис и да си свърши работата. Точно това, поради което е отишъл в Австралия. Очаквам след 20 дни, когато се завърне в родината ни като победител, тук да го посрещнат над един милион щастливи и горди наши сънародници. Дали това в действителност ще се случи? Не знам, не мога да кажа, тъй като някои хора в Австралия наподобява са се взели доста насериозно и считат, че са богове ", споделя още сърбинът.

Той е мощно обиден от отношението към Ноле и счита, че занапред тези, които са се държали неприятно, ще си носят следствията.

"Австралийските политици би трябвало да се срамят от себе си, да се срамят от държанието си дотук по отношение на моето дете. Искам тези хора занапред да се срамят дълго и същински от стореното от тях и от това, което не престават да пробват да създадат. Никой човек не заслужава сходно отношение и никой политик и никоя власт по света не трябва и няма право да третира човешко създание по този метод.

Още по-малко, когато против тях стои най-хубавият тенисист за всички времена, найдобрият състезател в света въобще. "

"Защо просто не му споделиха: Новак Джокович, не си прави труда да идваш тук, няма да бъдеш позволен. И тогава всичко щеше да бъде наред. А те какво направиха с него? Закараха го там, малтретираха го с часове на летището, затвориха го в една стая, взеха му безусловно всички движимости, в това число и мобилния телефон, и в продължение на часове не му дадоха да се обади даже на юристите си!

"Би трябвало да се засрамят. Да, върнали са му телефона и движимостите, само че часове наред са го притискали да подпише декларация, че по своя воля се отхвърля от визата си, с цел да могат по-късно да го депортират.

Новак обаче има глава на раменете и не се е съгласил да го направи. Той е №1 в света и може най-добре да реши за себе си по какъв начин да постъпва освен на корта, където няма по-добър от него, само че и при всяка житейска обстановка ", не стопира да хвали сина си Сърджан.

Участието на Новак Джокович на Australian Open си остава под въпрос. Не е ясно по кое време и дали ще има решение за възможното му депортиране. Министърът на емиграцията Алекс Хоук има цялата власт еднолично да анулира визата на сърбина и да го прати вкъщи с първия полет.

"Оказва се, че някакъв си министър в този момент има цялостната независимост да анулира и да унищожи към този момент взетото решение от австралийския съд и да разгласи визата на сина ми за невалидна. Ако това се случи, значи по този начин е отредил Господ. Не можем да се борим с него. Новак обаче няма да напусне просто ей по този начин Австралия и ще апелира решението още веднъж.

Синът ми не е отговорен, той споделя истината. Нищо неприятно на никого не е направил, а когато човек споделя истината, няма по-силен от него на света. Такъв човек е несломим за целия свят ", зарече се неизменимият юрист на Джокович - татко му.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР