Новак Джокович доказа за пореден път в своята кариера, че

...
Новак Джокович доказа за пореден път в своята кариера, че
Коментари Харесай

Бивш шампион от Шлема обвини Джокович: Той се преструваше през целия турнир, че е контузен

Новак Джокович потвърди за следващ път в своята кариера, че Аустрелиън Оупън му принадлежи и след всичко изстрадано преди 12 месеца, когато беше депортиран от Зеления континент, то Ноле още веднъж блесна в най-хубавата си светлина и със единствено един изгубен сет в хода на шампионата, победи с юбилейна 10-а купа в Мелбърн. Няма да е пресилено, в случай че кажем, че най-коментираната тематика в хода на конкуренцията, а даже и преди да бъде сложено нейното начало, беше физическото положение на сърбина, който получи контузия в бедрото в конфликта си против Даниил Медведев от полуфиналната фаза на надпреварата в Аделаида още в първата седмица на новата година.

Световният номер едно на старта на акцията си на Откритото състезание на Австралия образно в дуелите си против Роберто Карбайес Баена, Енцо Куако и Григор Димитров показва, че казусът му с контузията не е утихнал и въпросителните по отношение на това какъв брой напред може да стигне в битката за трофея, не липсваха. С течение на времето обаче положението на Ноле очевидно се подобряваше, удостоверение за което бяха разгромните му победи над Алекс де Минор, Андрей Рубльов и Томи Пол, извели го до конфликта за оценката против Стефанос Циципас, където беше също по този начин безмилостен и макар изключителната спортна форма на елина, то любимецът се наложи в поредни сетове.

Конспирации по адрес съществуването на травмата на Джокович се зародиха още със стъпването му на корта в " Rod Laver Arena ", като едно от лицата на тениса, които гласно упрекнаха международния номер едно, че е преиграл за положението на пострадването си, беше легендата и притежател на трофея от Ролан Гарос 1976 - Адриано Паната. 72-годишният италианец в директен ефир по водещата телевизия на Апенините - Rai2, дефинира 22-кратния първенец от Шлема по следния метод: 

" Той го прави, с цел да разконцентрира съперниците си. Да плачеш по подобен метод не е добре. Той се преструваше, че е контузен. " - гласят думите на Паната, бивайки представен от тенис журналиста Марио Бокарди.

Adriano Panatta, Italian tennis legend (won RG 1976), is talking on Rai2 about Djokovic`s AO win

First things said:
• " He likes to distract his opponents "
• " Crying like this is not okay "
• " He faked the injury "

As much as my opinion counts, I disagree and I`m tired of this
— Mario Boccardi (@marioboc17)

Мнозина обаче настояват, че тогавашният първенец от Ролан Гарос е прочут в Италия с тези си неуважителни мнения посока състезателите. В необятна тематика на диалог се трансформира и фактът, че това не е първият случай, в който италианецът е надъхан враждебно против Джокович, откакто в предишното Паната не е желал да награди международния номер едно с АТР купа, тъй като Ноле е победил Роджър Федерер във край.

Източник: FirstSportz

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР