Новак Джокович без съмнения е един от най-устойчивите психически тенисисти,

...
Новак Джокович без съмнения е един от най-устойчивите психически тенисисти,
Коментари Харесай

Тайната на успеха: Какво е казал Джокович на себе си в съблекалните?

Новак Джокович без подозрения е един от най-устойчивите душевен тенисисти, като това бе потвърдено образно още веднъж през вчерашния ден. Сърбинът бе бледа сянка на себе си в първите два сета от четвъртфиналния си конфликт против Яник Синер, заради което бе изправен до стената и заставен да прави цялостен поврат. В началото на третата част обаче някогашният №1 излезе на корта изцяло видоизменен и заигра на извънредно високи обороти, което го изведе до решителен триумф в последните три сета и място в полуфиналната фаза.

По време на изявлението си на корта след успеха 20-кратният първенец от Шлема разкри каква е била тайната на триумфа му и повода за цялостната смяна в играта и настройката му. Оказва се, че балканецът е употребявал почивката сред втория и третия сет, с цел да отиде до съблекалните и да организира диалог със себе си в огледалото. Сръбската медия SportKlub пожела от Джокович да възпроизведе този миг пред камерата след срещата, а ето и какъв бе резултатът:

" Можеш да го направиш. Вярвай в себе си. Сега е моментът. Забрави какво се е случило. Започва нов мач. Хайде, шампионе! ", гласеше мотивационното обръщение на първенеца от последните три издания на Уимбълдън.

Look how Novak Djoković motivated himself in front of the mirror after losing the 2nd set.
He was 5:7 2:6 down.
He won next 3 sets 6:3 6:2 6:2
Mental giant
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР