Нова зелена зона създадоха днес десетки асеновградчани. Те използваха чудесното

...
Нова зелена зона създадоха днес десетки асеновградчани. Те използваха чудесното
Коментари Харесай

Асеновградчани създадоха нов парк в памет на пребит до смърт ученик пред пловдивска дискотека

Нова зелена зона сътвориха през днешния ден десетки асеновградчани. Те използваха чудесното време, с типично пролетни температури до към 16 градуса, с цел да се включат в доброволната самодейност за засаждане на „ Гората на живота “.
Идеята се появи преди към месец, когато 18-годишен възпитаник в пловдивската британска гимназия, родом от Асеновград, бе грубо пребит пред пловдивска дискотека и след две седмици в кома, умря в УМБАЛ "Св. Георги ".
Тогава околните и приятелите на Георги взеха решение в негова памет да създадат новата зона за отдих, която ще припомня на хората за умрялото момче.
Днес регионът, който до неотдавна бе обраснал с шубраци и високи треви, беше разчистен и бяха засадени фиданки от десетина дървесни типове, обезпечени от Гората.бг и от община Асеновград. В залесяването с изключение на приятелите и съучениците на 18-годишния възпитаник, се включиха и цели фамилии от Асеновград.
Зелената зона е на повърхност от 7 дка и се намира край река Чая (р. Чепеларска), наоколо до Спортната зала на Асеновград. Тя бе готова за залесяване от общината, а ландшафтен проектант и ВиК-инженер поддържаха безплатно самодейността, като изготвиха план за типовете дръвчета и тяхното разположение.
В бъдещия парк ще бъде направена и мемориална чешма, която ще припомня за Георги. Очаква се за идната година в общинския бюджет на Асеновград да бъдат заделени средства за монтиране на осветяване, ще бъдат дарени и пейки.
Според уредниците концепцията е паркът да припомня, че няма нищо по-важно и скъпо от човешкия живот.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР