Нова визия за Европейския съюз, както и връщане на Франция

...
Нова визия за Европейския съюз, както и връщане на Франция
Коментари Харесай

З. Попов: България е най-искреният съюзник на страните от Западните Балкани

Нова визия за Европейския съюз, както и връщане на Франция на огромната сцена – това са главните моменти в речта на Еманюел Макрон в Страсбург. Макрон изиска да бъде освен водач на Франция, само че и на една, по своя темперамент, френска Европа ", разяснява пред телевизия Европа Здравко Попов от Института за обществена политика:

" Дори самият факт, че той се похвали, че той е основателя да накара Доналд Тръмп да осъществят дружно ракетните удари в Сирия е детайл от този вид упоритост, която споделя – аз желая да бъда освен европейски водач, тъй като мога да бъда и съм младеж и нося някаква друга прохлада, само че аз желая да бъда и международен водач, аз съм в положение да бъда световен водач ", счита специалистът.

" Макрон намерено разгласи неудовлетвореността си от положението на Съюза сега и изиска смяна на съществуващия модел. Думите му, че разширението на Европейския съюз в бъдеще би трябвало да се случи единствено след промяна не оказва помощ на България в напъните й за интеграция на Западните Балкани ", добави Попов.

" Това е неприятен знак за шестте страни от Западните Балкани. Трябва да кажем, че в случай че има страна, която откровено желае тези шест страни да се интегрират в Европейския съюз, това е България. Това е може би най-искрения съдружник на техните желания и упоритости да станат част от съвременна Европа, от актуалния Европейски съюз. Така че не беше добре това за нас, само че отново споделям, всичко зависи от нашата опозиция, от нашето предпочитание да покажем, че процесът би трябвало да върви ", разяснява той.

" Австрия, която е идващият ръководител на Съвета на Европейския съюз има лични ползи на Балканите и надали интеграцията на страните от Западната част ще бъде за нея подобен приоритет, какъвто е за България. Румъния също евентуално ще издигне на напред във времето друга тематика, тъй като Букурещ е измежду страните, които не признават публично съществуването на Косово ", счита Попов./faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР