Нова възможност за възраждане на популацията на черния лешояд в

...
Нова възможност за възраждане на популацията на черния лешояд в
Коментари Харесай

Нова възможност за възраждане на популацията на черния лешояд у нас

Нова опция за възобновление на популацията на черния лешояд в България дава подаяние на холандски зоопарк. Оттам са подготвени да изпратят мъжка птица от типа до избавителния център на Зелени Балкани в Стара Загора, където го чака и неговата дама.

Тя също е от застрашения тип и макар желанието й, към момента не е основала потомство. За да има тази опция са нужни хиляда евро , с които да бъде превозена до нея и мъжката птица.
 
От десетилетия черният лешояд в Европа е изчезващ тип . За да се завърне в природата, се поставят целенасочени старания на природозащитници от целия континент, споделя ни Елена Стоева от Зелени Балкани.
 
" Това е един от най-редките типове, които се срещат в Европа. Много дребен е броят на черните лешояди в европейски зоопаркове ", изяснява Стоева.
 
За да се случи това обаче, са нужни хиляда евро, с които да бъде заплатен билетът на холандския черен лешояд. За да ги съберат, от Зелени Балкани са оповестили дарителска сметка, която можете да откриете на техния уебсайт или на страницата им в обществените мрежи.-->

И един  любопитен факт: % от всеки билет, който купуват посетителите на зоопарка в Прага, Чехия, идва за запазване на природата у нас под формата на подаяние. 

Сметка в лв.:
Банка Пиреос, клон Стара Загора
IBAN BG86PIRB71731603379530, BIC PIRBBGSF
 
Сметка в евро:
IBAN BG25PIRB71731605323247, BIC PIRBBGSF
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР