Нова тв Учители от цялата страна призоваха за незабавно преустановяване на

...
Нова тв
Учители от цялата страна призоваха за незабавно преустановяване на
Коментари Харесай

Учителите искат преустановяване на присъствените учебни занятия

 Нова тв Учители от цялата страна приканиха за неотложно прекратяване на присъствените образователни занятия, откакто следващ учител загуби борбата с Ковид-19.

Това написаха от " Учители за безвредно обучение " в отворено писмо до премиера Бойко Борисов, здравния министър Костадин Ангелов и просветния министър Красимир Вълчев, публикувано и до медиите, оповестява

Ето и цялостния текст на позициятa:

Учителското съсловие осиротя с още един собствен сътрудник - осемдесет и третия /83/,загубил борбата с Ковид-19. Спря да бие сърцето на обичан начален преподавател от ОУ “Чудомир " - Казанлък.

Екипът на Учители за безвредно обучение упорства за неотложно прекратяване на присъствените образователни занятия във всички образователни заведения в страната, частни езикови и просветителни школи.

Възстановяването на присъственото образование от 04.01.2021г. и разхлабването на ограниченията докара до фрапантно утежняване на епидемиологичната конюнктура в страната. Редица изследвания потвърждават, че точно учебните заведения са главен мотор на пандемията. Данните, към днешна дата демонстрират точно това:

- У нас към този момент свободно се популяризира Британския вариант на вируса;

- Според проучване оповестено от Ройтерс с 67% повече са приетите в болница, които са инфектирани с Британския вариант спрямо хора, инфектирани с други разновидности. Британският вид на вируса в Дания е виновен за близо 2/3 от всички нови инфекции;

- Към 24.02.2021г. четиринадесетдневната заболяемост е 217.9 души на 100 000 население; - Увеличава се броят на инфектираните деца, както и броят на приетите в болница и интензивните случаи;

- Към 21.02.2021 година 19 от 28 области в страна са в алена зона, поради нараснала 14-дневна заболяемост;

В страната към момента не са имунизирани доста учители, изявили своето категорично предпочитание. Недостигът на ваксини за тях излага живота им на голям риск. Учителското съсловие даде наедно с лекарите най-вече жертви от началото на епидемията. Настояваме предпочитано да бъдат обезпечени ваксини за всички искащи учители.

Затварянето на образователните заведения и въведените през ноември противоепидемични ограничения доведоха до положителни резултати и позитивна наклонност в преодоляването на епидемията в страната. Затова считаме, че опазването на човешкият живот би трябвало да бъде приоритет при взимане на решения за справяне с рецесията. Затварянето на учебните заведения ще докара до доста понижение на новозаразените и опазването на хиляди човешки животи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР