Нова тв Скандал с обвинения за изнасилване на малолетни от месец

...
Нова тв
Скандал с обвинения за изнасилване на малолетни от месец
Коментари Харесай

Сексскандал с известен театрален режисьор разтърси Гърция

 Нова тв Скандал с обвинявания за обезчестяване на малолетни от месец се разгаря в Гърция. В ареста към този момент е някогашният артистичен шеф на Националния спектакъл на страната - Димитрис Лигнадис. Обвинението против режисьора включва изказвания за злоупотреби с деца от мигрантските лагери.

Три години откакто " MeToo " промени Съединените щати, сексскандал тресе Балканите. Светът на изкуството в Атина  е скандализиран. Сексскандал с прочут сценичен режисьор раздруса Гърция. Димитрис Лигнадис  е упрекнат за обезчестяване на деца. Срещу него има най-малко три обвинявания за полов тормоз, в това число и от 25-годишен мъж, който твърди, че режисьорът го е изнасилил през 2010 година.

Разкритията започнаха да изплуват на повърхността, откакто олимпийската шампионка по ветроходство София Бекатору разпали националното състрадание с разкритието, че против нея е имало полово посягане от авторитетен чиновник в гръцката федерация по ветроходство, когато тя е била на 21-на години.

" Надявам се, че и други, които са били жертва на полово принуждение, ще се осмелят да приказват, с цел да може обществото ни да бъде по-здраво и да не се опасяваме ", съобщи тя.

Бившият началник на Народния спектакъл в Гърция обаче отхвърля обвиняванията. Въпреки това 56-годишният Димитрис Лигнадис  непринудено се съобщи в полицията след издадена заповед за ареста му в Атина.

Секс аферата бързо закупи политически отенък. Фактът, че Димитрис Лигнадис е назначен от сегашните ръководещи, даде мотив на лявата съпротива да изиска оставката на министъра на културата в Гърция Лина Мендони, обвинявайки я, че пази Лигнадис. Тя самата обаче го дефинира като " рисков човек ".

" С бездънен актьорски гений той се опита да ни убеди, че няма нищо общо с всичко това. Нито едно закононарушение, изключително това, обвързвано с малолетни, не би трябвало да остане ненаказано. ", твърди министър Мендони.

Поле за тежък политически конфликт сред гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис и опозицонният водач Алексис Ципрас стана Народното събрание на Гърция. Ципрас упрекна Мицотакис в " прикриване " на абсурда.  Отправи и обвинявания за двуличие и неистина.  Отговорът на гръцкия премиер- опозицията употребява абсурда с " популистки " цели. Мицотакис отхвърли обвиняванията, че се е опитал да прикрие аферата за полово принуждение с присъединяване на топ режисьор, назначен от неговото държавно управление.

Управляващите в Гърция предложиха ограничения -  по – строги санкции за половите закононарушения, смяна на отминалостта за случаи на принуждение над деца, основаване на уеб страница, където жертвите могат да подават сигнали в действително време.  А обществото в Гърция е в потрес.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР