Нова тв Никулденското време ще се задържи над нашата страна и

...
Нова тв
Никулденското време ще се задържи над нашата страна и
Коментари Харесай

В петък вятърът утихва, има опасност от ново замърсяване на въздуха

Нова тв Никулденското време ще се задържи над нашата страна и в петък. Облачността още веднъж ще е раздрана. Сутринта ще се образуват мъгли в Дунавската низина, които ще се задържат през по-голямата част от деня. Вятърът ще е слаб на всички места, като се изключи Североизточна България. Това носи заплаха от ново замърсяване на въздуха в огромните градове в петък и събота. Мъглите в Северна България в допълнение ще задържат мръсотията ниско над земята. Атмосферата ще се раздвижи чак в събота вечерта.

В утринните часове температурите ще бъдат минус 4 – минус 5 градуса. През деня живакът ще варира в необятен период – от 0 до 10-11 градуса.

В планините ще бъде слънчево през целия ден. Ще духа вятър със скорост до 20-30 км/ч. По високите върхове температурите денем ще са към минус 4 - минус 5 градуса, а в по-ниските елементи – 2-3 градуса.

Почивните дни се обрисуват сухи. Валежи чакаме в края на уикенда, с помощта на мокър въздух от Атлантика, който напредва на югоизток към нашите географски ширини.

След своя пик в събота с температури денем до 6-7 градуса, ще последва захлаждане при започване на новата седмица. Затова и преваляванията в равнините първо ще са от дъжд, който към средата на седмицата ще премине в сняг. Не се чака формиране на забележителна снежна завивка.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР