Нова тв Негативната тенденция в армията, която съществуваше от много години,

...
Нова тв
Негативната тенденция в армията, която съществуваше от много години,
Коментари Харесай

Каракачанов: Негативната тенденция в армията беше пречупена през 2018 г.

Нова тв Негативната наклонност в армията, която съществуваше от доста години, през 2018 година беше пречупена. Това сподели вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, след Годишната конференция на началника на защитата ген. Андрей Боцев,съобщава БГНЕС. Министърът се срещна с доклада на началника на защитата по време на представянето на " Анализа на подготовката, войсковия ред и дисциплината в Българската войска и структурите на директно послушание на министъра на защитата през образователната 2018 година “

По думите му това е реализирано с търсенето на решения на съществуващите от години проблеми в армията. " Това беше реализирано с повишение на възнагражденията на военнослужещите, посредством трите плана за рационализация и най-много посредством наклонността за решение на казуса с некомплекта. За първа година, въпреки и с малко, наклонността е противоположна. С близо 160 повече са хората в армията, спрямо напусналите ", акцентира Каракачанов.

И началникът на защитата ген. Андрей Боцев се концентрира върху неналичието на фрагменти във въоръжените сили.

" Основният проблем е съществуващият некомплект на персоналния състав във въоръжените сили. В края на 2018 година се регистрира, че некомплекта не се усилва, а броят на признатите на военна работа е малко по-голям от този на освободените военнослужещи ", съобщи ген. Боцев. Той разяснява и най-шумно дискутираният, съгласно него въпрос модернизацията на армията.

" През миналата година в обществото най-шумно бе дискутиран въпросът за обезпечаване на по този начин нужната ни модерна и военна техника, само че за мен преди всичко постоянно са били хората - мъжете и дамите в бронираните машини, самолети и кораби, щабовете и формированията в цялата страна и в чужбина “, съобщи ген. Боцев и добави, че по стратегия " Персонал “ в бюджета на Министерството на защитата за миналата година са били разчетени средства за в допълнение попълване на до 1300 длъжности като за интервала до 2021 година са разчетени средства за попълване в допълнение по 800 длъжности годишно.

" Щабовете и формированията от Българската войска и структурите директно подчинени на министъра на защитата са готови за обмисляне и осъществяване на интервенции по трите задачи на Въоръжените сили “, увери началникът на защитата.

Ген. Боцев акцентира, че изискванията за военнослужещите са почнали да се усъвършенстват от януари 2018 година когато са били нараснали заплатите им с до 10%. Преди броени дни пък е станало факт и плануваното за тази година наново нарастване на месечните хонорари на хората в защитата с 10%.

" Правилната стъпка в грижите за мъжете и дамите под пагон е и законовото изменение, посредством което главното месечно заплащане към този момент се образува според от заеманата служба и присвоеното военно звание. Създаде се правна опция за заслужено възнаграждение на труда на военнослужещите, отчитайки условията за заемане на съответна служба, професионални умения, подготвеност, отговорност и тежест на дилемите “, съобщи генералът. В умозаключение, той акцентира, че е нужен нов дълготраен развой на обмисляне.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР