Нова тв 20-годишно момиче се изгуби на слизане по Вазовата екопътека

...
Нова тв
20-годишно момиче се изгуби на слизане по Вазовата екопътека
Коментари Харесай

Момиче се изгуби на Вазовата екопътека, откриха я след спешна спасителна акция

 Нова тв 20-годишно момиче се изгуби на слизане по Вазовата екопътека от село Заселе към Гара Бов в събота, оповестиха планинските спасители от отряд “Лакатник ". Наложило се е организирането на незабавна избавителна интервенция.

Момичето тръгнало по един от най-популярните и лесни за преход туристически направления у нас, само че се отклонило и попаднало на вертикален скален сектор. Подало незабавно сигнал към свои близки и познати. Планинските спасители локализирали изгубената в 21.40 ч. вечерта и тръгнали към нея по два лъча - от Своге и от Лакатник.

Евакуирали я в късните часове, употребявайки алпийски прийом, съобщав Нова тв. В момента момичето е в положително общо положение, прецизират от ПСС-Лакатник.

Вазовата екопътека е изящен маршрут в Искърското дефиле, по който всеки ден стотици минават, с цел да видят водопада Скакля. Пътят се вие по скалите от село Заселе и слиза наоколо до Гара Бов. През деня трасето се покорява относително елементарно за към час и половина. Ако човек не познава региона обаче и се отклони, може да се озове без излаз на някой скален зъбер.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР