Нова трактовка за това защо ГЕРБ гласува премахване на преференцията

...
Нова трактовка за това защо ГЕРБ гласува премахване на преференцията
Коментари Харесай

ГЕРБ любели преференцията, но я махнали, защото ДПС го поискали срещу кворум

Нова трактовка за това за какво ГЕРБ гласоподава унищожаване на преференцията при гласоподаване даде вторият човек в партията Цветан Цветанов с утринния блок на бТВ.

Премислената от герберите позиция гласи, че те в действителност ужасно доста обичат преподреждането на листите, само че нямало по какъв начин, трябвало да се извърши желанието на Движение за права и свободи да бъдат отстранени, тъй като другояче депутатите от придвижването нямало да влязат в залата и нямало да има кворум за измененията в Изборния кодекс.

" Трябва да спрем с лъжите, че ГЕРБ желали да отстранен преференциите. ГЕРБ постоянно е била за преференциите и за понижаване на техния предел. Няма никаква сделка с Движение за права и свободи. Ако имаше такава, нямаше да изпаднем в обстановката с кворума при гласуването на измененията в Изборния кодекс ", уточни Цветанов.

Миналата седмица ГЕРБ върна старите правила за преференциално гласоподаване, откакто в началото по-високият предел беше въведен с гласовете на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Започва и процедура за промяна на състава на Централната изборна комисия, чийто мандат изтича.

Според Цветанов трябвало да спрат спекулациите, че Бойко Борисов взема решение всичко.

„ Аз нося отговорност за всяко едно решение, което се взима от парламентарната група. Никога не съм се крил зад груповата отговорност ”, безапелационен беше Цветанов.

Той изясни още, че при гласуването на измененията в Изборния кодекс не е имало кворум и това било повода да беседва с Движение за права и свободи.

„ Те бяха афектирани, че техните претенции няма да се гледат и разискват. Нашето предпочитание постоянно е било да има политически диспути по всички тематики. Това е обикновено - да уважаваш мнението на опозицията. Проведох среща и с Обединените патриоти, само че Вътрешна македонска революционна организация бяха срещу отпадането на преференциите. ”, изясни още Цветан Цветанов.

По думите му това е била повода да поддържат настояванията на Движение за права и свободи за преференциите, те да се записват и да минат и другите промени в Изборния кодекс.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР