Нова тенденция в разпространението на коронавируса отчете здравният министър Стойчо

...
Нова тенденция в разпространението на коронавируса отчете здравният министър Стойчо
Коментари Харесай

Обрат! Делта пак атакува възрастните. Защо е нужна трета игла?

Нова наклонност в разпространяването на ковид регистрира здравният министър Стойчо Кацаров.

" В началото на тази Делта вълна имаше непропорционално висок брой инфектирани младежи и деца. Сега в разгара на вълната съотношението се промени и още веднъж доминират възрастните хора като повече болни ”, сподели той в изявление за Българска национална телевизия.

Кацаров изясни изгодите от третата доза ваксина. Тя цели да усъвършенства имунната отбрана на хората и да докара до по-малко заболели и по-малко умряли. Тя се предлага за хора със съществени болести, за възрастни над 65 година и за медиците, сподели министърът.

Попитан за какво Pfizer/BioNTech е третата доза, Кацаров отговори, че това е мнението на специалистите и на Американската организация по медикаментите. PfizerBioNTech тъй като са най-напреднали в проучванията си, посочи министърът.97% от умрелите и при сегашната вълна са хора, които не са имунизирани. И при имунизираните има огромен брой инфектирани, само че у нас има огромен брой умряли. Ваксината ни защищава да не боледуваме тежко и от това да не умрем, акцентира Кацаров.

Целта на здравното министерство е изобщо да не се затварят учебни заведения през актуалната образователна година, безапелационен бе Стойчо Кацаров. Той сподели, че смяна може да има само, в случай че съответната територия от страната премине в тъмночервената зона, индикираща доста високо разпространяване на ковид.

" Със сигурност няма да допуснем учебни заведения да са затворени, а кръчмите да работят ", сподели той. И добави: " Загубите от неприсъственото образование се оказаха непропорционално високи. ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР