Нова серия от "Апартаментгейт". Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир

...
Нова серия от "Апартаментгейт". Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир
Коментари Харесай

И Каракачанов в Апартаментгейт

Нова серия от "Апартаментгейт ". Вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов също попадна в имотната сага.

Каракачанов е с мезонет от 210 квадрата, сочи нотариалният акт. Жилището е купено след подмяна и доплащане. Терасите от близо 120 квадратни метра обаче не са декларирани от военния министър, оповестява БТВ.

Сградата, в която се намира мезонетът, е в необятния център на София. Последните два етажа са благосъстоятелност на Красимир Каракачанов.

Миналата година, когато към този момент е министър на защитата, Каракачанов придобива мезонета, като го разменя за свое жилище в квартал "Овча купел " и доплаща още 150 000 лв..

Колко е квадратурата на мезонета? Ето това е въпросът. Според имотната декларация на Каракачанов жилището е 210 квадрата, само че в нотариалния му акт са маркирани 117 кв. м. тераси. Каква е истината?

Красимир Кракачанов си купува мезонет на последните два етажа в постройката на улица "Осогово " предходната година, на 15 май. От нотарилания акт проличава, че жилището на министъра на защитата има към 150 квадратни метра застроена повърхност на първото равнище и 60 квадрата на второто.

Общо малко над 210 квадрата. Това е описал Каракачанов и в декларацията си за имущество и спор на ползи. Но в нотариалния акт са разказани още 117 квадратни метра тераси. В акта за благосъстоятелност е посочено: "Брой равнища на обекта: две. Първо равнище 149,26 кв. м., второ равнище 61,02 кв.м, прилежащи елементи: съответните идеални елементи от общите елементи на постройката и тераси, с обща повърхност на терасите 117,32 кв. м ".

Според юрист Грета Ганева Кракачанов е задължен да опише още съвсем 120 квадратни метра имущество в декларацията си.

– Застроената повърхност на жилището е общо 210 кв. метра и настрана от тях са налице 117,32 квадратни метра тераси, сподели юрист Грета Ганева.

– Трябва ли тези 117 кв. метра да се прибавят към 210-те застроена повърхност в декларацията на господин Каракачанов?

– Следвало е да се прибавят. Фактът, че не е направено е задоволително съображение да се извърши инспекция по отношение на несъответствието.

Заедно с терасите, жилището на военния министър става 327 квадратни метра. Министърът има седми и осми етаж в постройката.

Сделката за мезонета е подписана тъкмо 11 дни, откакто Каракачанов се заклева като министър на защитата в кабинета "Борисов 3 ".

БТВ се свърза с Красимир Каракачанов. Той съобщи, че терасите от 117 кв. м. не са усвоени. На въпроса за какво не е заявил пред антикорупционната комисия, Каракачанов сподели, че е попълнил единствено жилищната повърхност, която е 210 кв. м.

Той разясни, че, в случай че от антикорупционната комисия са имали някакъв проблем с това, което е попълнил, са можели да му върнат декларацията за корекция, както се е случило с декларацията за възнаграждението на брачната половинка му отпреди месец, когато е получил писмо за промяна на декларацията.

Каракачанов удостовери, че предходният притежател на мезонета е негов шурей и заподозря политическа преднамерена офанзива против себе си, защото информацията за парцела му се вадела на части и също по този начин подсети, че това е опит да се внуши, че той е нарушил закона.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР