Нова проверка на Мирослав Боршош за направени разходи като шеф

...
Нова проверка на Мирослав Боршош за направени разходи като шеф
Коментари Харесай

Нова проверка на Боршош като шеф на НДК искат съветници от ДБ

Нова инспекция на Мирослав Боршош за направени разноски като началник на НДК желаеха в понеделник общински съветници от “Демократична България” в София. Боршош заемаше този пост до 2017-а година, когато бе отхвърлен от някогашния министър на ГЕРБ Лиляна Павлова поради занимателен ремонт на двореца. През, само че през 2021 година бе напълно оневинен. Месец по-късно Боршош бе назначен за зам.-кмет на София с сектор “образование”.

За обновяване на инспекцията упорстват съветниците Яна Тодоранова, Михаил Паргов и Симеон Ставрев. Те се се базират на член 205, ал.1 от Наказателно-процесуален кодекс, който изисква органите да бъдат известени при узнаване на информация за осъществени противоправни дейности . Съветниците изпратиха четири сигнала - до Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ), Групово дело “Национална полиция”, Министерството на културата и основния прокурор Иван Гешев за евентуални незаконосъобразни разноски още с встъпването му на тази служба.

Спорно разходване на запас от 9 млн. лева

Общинските съветници от Демократична България показват, че още с встъпването в служба като изпълнителен шеф на НДК Мирослав Боршош наследява 9 млн. лева запас, който бил изразходван за 1 година за поправки, разширение на щата и възнаграждения.

Например, броят на чиновниците на НДК доближава близо 400 души (3 пъти повече от цялото Министерство на културата по същото време). Фонд работна заплата се усилва с към 100 000 лева при общ фонд от 500 000 лв.. Боршош е стартирал и голям брой публични поръчки, като за някои от тях даже няма обезпечено финансиране. За година НДК е докаран до на практика банкрут, заключават съветниците.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР