Нова отсечка за контрол на средната скорост на автомобилите ще

...
Нова отсечка за контрол на средната скорост на автомобилите ще
Коментари Харесай

Глоби за превишаване на средната скорост ще се налагат и на пътя Пловдив - Карлово

Нова права за надзор на междинната скорост на колите ще проработи до месец в сектор от малко над 2 километра на пътя Пловдив – Карлово, заяви през днешния ден на семинар на Пътна полиция в Пловдив шефът на Главна дирекция " Национална полиция " основен комисар Христо Терзийски. В момента върви узаконяване на уредите от института по метрология, с цел да няма опция да падат в съда наложените санкции. Документ за сходство ще получи и първата система за надзор на междинната скорост, която от години работи на третия тунел на автомагистрала " Люлин " (вече " Струма " ) в посока Перник.

Терзийски добави, че е обезпечено финансиране за построяването на още две прави за надзор на междинната скорост, който ще са на пътя Русе – Бяла и в региона на село Микре по пътя за Варна, където постоянно стават тежки произшествия.

Главен комисар Терзийски посочи, че към този момент се е разчуло за покриването с камери на правата Пловдив – Карлово и тестовата работа на системата демонстрира понижаване на случаите на превишаване на скоростта. Главният комисар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов уточни, че секторният надзор ще е акцент в работата на " Пътна полиция " и вбъдеще.

Пътна полиция е подготвила и социална поръчка за покупка на нови 80 съвременни камери за надзор на скоростта. Вече е определен реализатор на плана за обединен център за обработка на нарушаванията. Идеята всички данни от камерите да отиват в него, като се автоматизира регистрацията на провиненията и издаването на наказателните постановления. Това ще облекчи в допълнение работата на пътните служители на реда.

На семинара беше обявено, че за първите седем месеца на годината са регистрирани на 438 хиляди превишения на скоростта, като най-често става дума за отклоняване до 30 км/ч.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР