Нова обществена поръчка ще бъде пусната за корпуса към залата

...
Нова обществена поръчка ще бъде пусната за корпуса към залата
Коментари Харесай

Пускат нова обществена поръчка за корпуса на лекоатлетическия Локомотив

Нова социална поръчка ще бъде пусната за корпуса към залата на лекоатлетическия клуб Локомотив Пловдив, научи TrafficNews . Припомняме, че заради неразбираеми аргументи компанията строител „ Индустриал ремонт строй” ЕООД по този начин и не приключи строителството на оборудването и в този момент ще се търси нова компания, която да го приключи.

През август ще станат тъкмо две години от старта на строителството на новия корпус към залата по лека атлетика на клуб СКЛА Локомотив Пловдив. Корпусът трябваше да бъде открит на 5 март 2021г., само че вместо това постройката има единствено основи.

Новото оборудване трябваше да бъде направено за 150 000 лв., които бяха обезпечени от бюджета на Община Пловдив. По контракт „ Индустриал ремонт строй” ЕООД имаше 240 дни, с цел да приключи разширението, само че това по този начин и не стана. Въпросната компания направи единствено основите и след многократни оправдания корпусът по този начин и не беше издигнат.

Корпусът ще бъде обвързван със залата за тренировки на клуба и би трябвало да обезпечи естествени условия и хигиеничен възел за състезателите на атлетическия клуб, в който тренира и най-хубавият пловдивски спортист и една от най-хубавите ни атлетки - Габриела Петрова - състезател номер 1 на България за 2015 година.

Фирмата реализатор беше заменена и следва стартирането на нова социална поръчка, с цел да бъде напълно оборудването. Залата се трансферира за стопанисване от Община Пловдив към регион " Тракия ", която към този момент се разпорежда с парцела.



Корпусът ще включва - съблекални, административни стаи, фитнес, бани и тоалетни. В момента състезателите на клуба упражняват в халето зад стадион " Локомотив ". Залата беше актуализирана с чисто нова настилка през 2018-а година. Всички състезатели от клуба обаче се обличат вътре в залата, където упражняват и останалите, тъй като просто няма друго място.

" Освободихме предходния строител, който ни лъга две години. Миналата година март месец корпусът трябваше да бъде подготвен. За страдание не е направено и половина от това, което трябваше да се направи и взехме решение да освободим компанията реализатор. Ще бъде пусната нова социална поръчка и ще бъде трансферирана от огромна Община към регион " Тракия ". Надявам се когато се пусне поръчката да се задвижат нещата по-бързо. Иска ми се до края на тази година корпусът да стане факт, с цел да може зимата да се отопляваме в залата. От новата постройка ще прекарваме и тока, който е трифазен, с цел да можем да пуснем и климатиците, които сложихме предходната година. Кметът на Тракия Костадин Димитров ме увери, че моментът, в който влезе в действие новият бюджет, който е заложен незабавно ще бъде пусната поръчката. Надявам се всичко да се завърши в период този път и да нямаме проблеми. Мисля, че нещата ще станат както би трябвало. Никой нищо не знае каква е повода да бъде спряно строителството. Звънях на притежателя на компанията неведнъж, засичал съм го и съм приказвал с него и постоянно споделяше, че на следващия ден ще го стартира, само че това по този начин и не стана. Не разбрах каква е повода да не се случат нещата - очевидно дефицит на хора, тъй като не мога да си го обясня по различен метод ", съобщи пред TrafficNews ръководителят на СКЛА Локомотив Пловдив Атанас Атанасов, който е и треньор на най-хубавата ни състезателка в тройния скок Габриела Петрова.



" Спечелилият състезанието за публичната поръчка извърши своите задължения отчасти и не довърши постройката. Поех задължения да поемем в районната администрация нещата при нас. Поръчката е прекъсната и успяхме да съберем нужните подписи. Прехвърлихме и бюджетната сметка при нас в регион " Тракия ". Предстои оповестяването на нова социална поръчка. Имахме проблем с това, че самото захващане на водопровода и канализацията няма да бъдат лесни като строително монтажни работи и надлежно по-скъпо струващи, само че намерихме решение по тази причина с инженерите. Очакваме в най-скоро време да тръгне поръчката и да се надяваме към този момент да имаме непокътнат реализатор ", съобщи пред TrafficNews кметът на регион " Тракия " Костадин Димитров по отношение на постройката на Локомотив.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР