Нова наредба за обществения ред, която налага забрана за разхождане

...
Нова наредба за обществения ред, която налага забрана за разхождане
Коментари Харесай

Шамаросаха летовниците с кучета във Варна

Нова разпоредба за публичния ред, която постанова възбрана за разхождане на домашни любимци по плажа, гласоподаваха през днешния ден на своето съвещание общинските съветници във Варна, съобщи Българска телеграфна агенция.

Забраната е годна за интервала 15 май-1 октомври. Собствениците към този момент няма да имат право да разхождат любимците си и на територията на образователни, детски и здравни заведения, както и на спортни площадки.

В новата разпоредба са заложени правила за ограничение на шума в жилищните здания, парковете и градините сред 14 и 16 часа, както и след 22 часа през нощта. Ремонтите и свиренето с музикални принадлежности са възможни отвън тези часови ограничавания. С тези правила би трябвало да се преценяват и хората, които подвигат сватби или различен вид тържества.

С новата разпоредба влиза в действие възбрана за придвижването на каруци във Варна. Тя не е годна за селата в общината, само че се постанова условие стопаните да се грижат животните да не замърсяват пътното платно или тротоарите. В град Варна развъждането на селскостопански животни е неразрешено. Това е годно и за разхождането на диви животни, в това число за изнасяне на представления или търговия.

Нарушителите на новата разпоредба ги грози санкция сред 100 и 500 лв.. Ако разпоредбите не съблюдава компания, глобата е от 1000 до 5000 лв.. При наново нарушаване санкцията за жителите може да доближи до 1000 лв., а за компаниите – до 10 000.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР