Нова мобилна апликация улеснява значително пазаруването на лекарства и козметика.

...
Нова мобилна апликация улеснява значително пазаруването на лекарства и козметика.
Коментари Харесай

Безплатно мобилно приложение спестява чакането в аптеките и сравнява цените

Нова мобилна апликация улеснява доста извършването на покупки на медикаменти и козметика. След гратис евакуиране и регистрация приложението демонстрира всички аптеки в града, в това число и денонощните, на база на местоположението на потребителя. Катализатор на концепцията е точно пандемията, а изгодите надалеч не стопират дотук, тъй като приложението икономисва време и пари на ползвателите й.
" Миналата година, когато ни затвориха, се извиха едни големи опашки пред аптеките. Аз персонално бях пострадал, чакайки по 40-50 минути по опашки и най-после, когато пристигна моя ред да ми кажат: препаратът го няма ", споделя опита си Звезделин Минчев , който е бизнесмен и основател на здравната апликация.
Чакайки на следващата опашка за аптека Звезделин се среща с бъдещия си съучастник, с който дружно измислят решение и стартират работа по реализацията му.


" Говорейки си, взехме решение да измислим нещо, което да бъде извънредно потребно за хората, освен за нас, а за всички – да спестим опашките и да дадем доста функционалности, а точно – да не се редиш на опашки, да търсиш препарат, седейки си на дивана, в случай че би трябвало дори да го платиш онлайн или да ти го доставят. Виждаме, че тази пандемия ще продължи много дълго време, тъй че считаме, че приложението ще бъде извънредно потребно. "
При търсене на съответна стока, системата демонстрира аптеките и дрогериите, в които тя е налична, с цел да се избегне разочарованието от възможната липса на продукта.
" Не е нужно да чакаш 40-50 минути, а непосредствено можеш да заявиш препарата онлайн и в случай че той е разполагаем в аптеката - да ти бъде непокътнат , откакто го платиш, несъмнено, или в случай че го няма сега, то аптеката може да го поръча и да ти каже, че доставката е след ден или два да вземем за пример, според от това по кое време производителят ще го даде. "
Освен това приложението има алтернатива за сравняване и градуиране на цените в другите аптеки, както и рейтинг на обслужването.
" Клиентите ще могат да вършат съпоставяне на цени, наличия на препарати в другите аптеки и не е нужно да обикаляш целия град, с цел да намериш даден препарат, а умерено можеш през приложението да го намериш в най-голяма непосредственост до местоположението, на която се намираш сега ", споделя Звезделин.


дава опция за поръчка за заплащане на място или за отдалечено онлайн разплащане, което още веднъж икономисва време.
" Можеш да си го поръчаш през приложението и да си го платиш онлайн или когато отидеш в аптеката, няма да се редиш на опашка, а на бърза каса ще можеш да си получиш към този момент платения артикул. По този метод ще улесним и усъвършенстваме и работата на самите аптеки. "
Не на последно място, здравното приложение има и не малко изгоди за притежателите на фармацевтичните вериги като обезпечава по-голям трафик на клиенти и дава опция за конкурентоспособност на по-малките аптеки и дрогерии.
" Неминуемо ще има големи изгоди и за аптеките, както всички знаем дребните и огромните постоянно са в битка, ние по този метод ще дадем огромна конкурентоспособност на дребните аптеки, посредством това приложение те ще имат Интернет уеб сайтове и цялата си наличност, качена в онлайн пространството. За да бъде нещо потребно, то би трябвало да бъде и законно, изключително когато става въпрос за фармация и здравето на хората, тъй като тук не приказваме единствено за козметични артикули. Самите аптеки ще могат а разширят извънредно доста потребителската си маса и най-малкото да бъдат гъвкави и съответни към самия пазар. "
Създателите на мобилното приложение желаят да създадат допустима и доставката на медикаменти до труднодостъпни и отдалечени места, където няма аптеки в радиус от над 10 километра.
" Вече договорихме и компания, която ще реализира и доставка на препарати, които са позволение от закона, тези, които са с рецепта те не са позволени за доставка, и това не е единствено в България, само че и тук работим с доста строги правила. Ако е с рецепта сега сме в договаряния и сюжети по какъв начин може да се случи това, тъй че да бъде следен процеса, тъй като има доста точни правила, които би трябвало да се съблюдават за здравето на хората и с цел да няма злоупотреби. "


Тази услуга би била доста потребна за възрастни хора или такива в неравностойно състояние, изключително в обстановка на международна пандемия от ковид, в която бързият достъп до лекарства и вярна терапия са от изключителна значимост.
" Една от най-големите функционалности е когато приказваме за възрастни хора, които нямат доста благоприятни условия, а техните деца да кажем работят в чужбина или в други градове, няма да има потребност децата да пращат пари за медикаменти през банкови прехвърляния, а ще могат да влязат онлайн в най-близката до родителя аптека, да го платят и родителят единствено да си го вземе. Респективно родител може да заплати на дете по същия метод. Но освен – ще може и хора, които желаят да дават ще могат да дарят на хора в потребност, да им купят медикаменти.
Другото доста забавно е, че всички ние постоянно забравяме за часовете за банкет на обещано лекарство, по тази причина сме планували да има един петел, който да кукурига в часовете, когато би трябвало да си пиеш медикамента, тъй като би трябвало да бъде постоянно. "
Апликацията разполага и с цялостните листовки с информация за лекарствените или козметични артикули, както и с алтернатива за автоматизирано увещание по кое време кое лекарство да бъде одобрявано.
Автор: Габриела Андреева

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР