Нова космическа оранжерия ще изследва възможностите за отглеждане на земеделски

...
Коментари Харесай

Изграждат космическа оранжерия през 2023 г.


Нова галактическа оранжерия ще изследва опциите за развъждане на аграрни култури на Луната и Марс (снимка: CC0 Public Domain)

Американската компания Redwire Corporation съобщи, че ще построи и пусне в деяние първата комерсиална галактическа оранжерия напролет на идната година. Проектът планува развъждането на растения от посяването на семена до достигането на цялостна зрялост – напълно в космоса.

С новото начинание компанията цели да насърчи проучванията в региона на производството на аграрни култури отвън Земята и да подкрепи проучвателните задачи. Redwing към този момент поддържа сходна оранжерия на Международната галактическа станция.

Проектът на компанията за галактическа инфраструктура ще обезпечи сериозни данни и информация, нужни за задачите Artemis на НАСА и други като тях, изясни Дейв Рийд, управител в Redwire. Програмата Artemis планува изпращане на астронавти на Луната и основаване на дълготрайна лунна колония като предходник на възможното човешко проучване на Марс.

Фирмата за комерсиални аграрни технологии Dewey Scientific ще бъде първият клиент на оранжерията. Чрез нея би трябвало да се усъвършенства способността на човечеството да отглежда култури в космоса. Разработките на земеделската компания включват изцяло автоматизирана система за развъждане на растения за осъществяване на проучвания в МКС.
още по темата
Новата галактическа оранжерия ще се намира също на МКС. Плановете на Dewey Scientific включват 60-дневен опит с експериментиране на жизнеспособността на развъждането на промишлен коноп.

„ Отглеждането на пълноценни култури в космоса ще бъде от решаващо значение за бъдещите задачи за проучване на космоса, защото растенията обезпечават храна, О2 и възобновяване на вода “, изясни още Рийд. „ Увеличаването на продуктивността на проучванията за произвеждане на култури в космоса ще бъде значимо за даване на сериозна информация за задачите на НАСА Artemis и други сходни “.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР