Нова измамна схема действа на фона на страховете на хората

...
Нова измамна схема действа на фона на страховете на хората
Коментари Харесай

Нова измамна схема! Крадци се представят за служители на РЗИ

Нова лъжлива скица работи на фона на страховете на хората от заразяване с COVID-19. Измамници се показват за чиновници на столичната здравна работа и по този начин без проблем си обезпечават достъп до частни домове. Най-често се насочвали към скъпи парцели в елитни квартали. А един път попаднали вътре, крадат каквото могат, заяви Нова ТВ.

Схемата е нова и към момента непозната и за полицията. От Регионалната здравна ревизия описаха за два такива случая - в кооперация в „ Бояна”. Към момента причинителите са незнайни. Жертвите даже не могат да ги разпознаят, тъй като били облечени с маски и защитни костюми.

Преди дни пред кооперация в квартала се появили двама мъже, облечени в защитни костюми, с маски и очила. След като им отворили, се показали за чиновник на РЗИ и безпроблемно влезнали в парцела.

Всички помислили, че са там, с цел да дезинфекцират против Коронавирус и по този начин никой не им изискал документи за идентичност. По-късно едно от фамилиите схваща, че от вкъщи им липсват украшения. Други съседи пък са с разрушена врата. Потърпевшите незабавно се обадили в РЗИ и по този начин разбрали, че мъжете въобще не са пратени от тях.

„ Господинът, който ми се обади, ме попита за какво наши чиновници не се легитимират и влизат, без да се показват. Аз отговорих, че нямаме такава работа и не вършим такава дезинфекция”, изясни Виолета Минева, прът център в РЗИ.

След случая в блока са безапелационни, че незабавно ще засилят защитата.

От полицията обявиха, че сходна лъжлива скица не им е позната. А от РЗИ приканиха хората да са бдителни и прецизираха, че техни чиновници нямат пълномощията да влизат в частни домове.

„ РЗИ дава отговор единствено за обектите с публично значение и са по Закона за здравето, а жилищните здания не спадат към тази група”, изясни Руслана Петрова, пиар на СРЗИ.

Паниката и страхът след пандемията вършат хората два пъти по-невнимателни и доверчиви, разясняват психолозите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР