Нова инициатива предприемат украинските бежанци, настанени в бившата Белодробна болница

...
Нова инициатива предприемат украинските бежанци, настанени в бившата Белодробна болница
Коментари Харесай

Украинци разкрасяват паметника на Кудоглу с 5000 минзухара

Нова самодейност подхващат украинските бежанци, настанени в някогашната Белодробна болница в Пловдив. В събота те ще засадят минзухари към паметника на огромния донор Димитър Кудоглу, който се намира в двора на болничното заведение.

„ Близо 5000 цветя към този момент са на път. Минзухарите са знак на вярата и сме си сложили за цел да възстановим парка към постройката, като го назовем „ Парк на вярата ” - вяра и за България, и за Украйна за мир и развиване ”, разяснява Наталия Еллис, която управлява Центъра за настаняване на бежанци.

Украинците още напролет се бяха погрижили за възобновяване на паметника на Кудоглу, който беше нечист и с изчезнали детайли. През лятото почистиха парка, който заема над 5 дка повърхност, като събраха  падналите клони и боклуци, в това число болнични. „ Огромна признателност за поддръжката, която ни оказаха общинските предприятия „ Чистота ” и „ Градини и паркове ”, акцентира Наталия Еллис. 

В същия ден, на 1 октомври, бежанците чакат на посетители донорите, които им помагаха да оцеляват от началото на войната. В акцията ще се включи и почетният консул на Украйна Димитър Георгиев. След засаждането на минзухари към паметника на Димитър Кудоглу за всички ще има почерпка - украински борш, салата, вареники. 

Настанените в бежанския център имат потребност от зимни облекла. Не е наложително те да бъдат нови, може и да са втора употреба, стига да са чисти. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР