Нова гледна точка ще разкрива красотата на най-стария жив град

...
Нова гледна точка ще разкрива красотата на най-стария жив град
Коментари Харесай

Откриваме красотите на Пловдив от нова гледна точка!

Нова позиция ще разкрива хубостта на най-стария жив град в Европа. Това е крайната цел на един от най-очакваните планове, който би трябвало да се осъществя през годината в Пловдив - този за създаване на стъпала към Небет тепе. Той към този момент получи зелена светлина от министерството на културата, получи безапелационната поддръжка на Общината, гласувани бяха средства в размер на 197 919 лв., остава само действителното му осъществяване.

А какво би трябвало да се случи -  Plovdiv24.bg  представя - в обобщение, на своите читатели. В основата на проектите стои арменският апостолически храм " Сурп Кеворк ". Започва се с обновяване инфраструктурата към паметника на Яворов пред църквата; следва основаване на общ отбор със стълбището на ул. " Турист " ; създаване на стълбищна връзка от двора на " Сурп Кеворк " до Небет тепе и отделяне на две площадки за отдих с панорамна панорама по този маршрут, художествено осветяване.

Заложена е дренажна инсталация; обезопасяване на зоната; разчистване и залесяване на целия регион от източната страна на храма. Не на последно място е планувано експониране на крепостната стена и кула, разкрити при проучвания на тепето. Проектът планува още унищожаване на издънкова растителност и (по план) на три дървета с ниски декоративни качества и здравословни проблеми. Предлага се и ново паркоустройство, залагащо на храстови типове.

Изпълнението ще начертае напълно нов туристически маршрут, който да даде втора пешеходна връзка към крепостната стена на Небет тепе и ще разкрие прелестна панорама към Пловдив. Не без значение е и обезпечаване на по-лесен достъп до църковния музей на арменския храма, съхраняващ неповторими предмети в експозицията си.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР