Нова дирекция в Министерството на образованието и науката (МОН) ще

...
Нова дирекция в Министерството на образованието и науката (МОН) ще
Коментари Харесай

Нова дирекция в министерството на образованието ще управлява евросредствата

Нова дирекция в Министерството на образованието и науката (МОН) ще се грижи за осъществяването и ръководството на планове или стратегии, финансирани със средства от европейските структурни и капиталови фондове или от други интернационалните финансови институции, по които министърът на образованието и науката или министерството са бенефициенти.

Измененията в Устройствения устав на МОН се постановат с признатото от кабинета през днешния ден разпореждане за установяване на второстепенните разпоредители с бюджет към министъра на образованието и науката. Промените са в резултат на въведените със Закона за предучилищното и учебното обучение нови институции, както и на преобразуваните в системата на висшето обучение.

С измененията се извършват и отправени от Европейската комисия рекомендации за ясно разграничение сред функционалностите на звената, изпълняващи административни действия за подкрепяне на министъра, от една страна, и на съответния бенефициент по планове, финансирани от Оперативна стратегия " Наука и обучение за образован напредък ", от друга.

Друга смяна в правилника на МОН е разделянето на досегашната дирекция " Политики за стратегическо развиване и осведомително обезпечаване " на две дирекции. Причината е многото функционалности и отговорности в региона на осведомителни и информационни технологии в министерството, се изяснява в известието.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР