Нова държавна агенция Пожарна безопасност, защита на населението и единен

...
Нова държавна агенция Пожарна безопасност, защита на населението и единен
Коментари Харесай

Вадят пожарната и спешния тел. 112 от МВР със закон

Нова държавна организация " Пожарна сигурност, отбрана на популацията и обединен европейски номер 112 " предлага проектозакон, осведоми Министерство на вътрешните работи.

Оттам оповестяват, че след продължителна и задълбочена работа на екип от адвокати и специалисти за разбор на активността на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ и Дирекция „ Национална  система 112 “ е завършила активността по правенето на план на Закон за Държавна организация „ Пожарна сигурност, отбрана на популацията и обединен европейски номер 112 “. 

Предвидено е новата конструкция да е на директно послушание на Министерския съвет. По този метод се обезпечава опция Министерският съвет директно да следи и да влияе на провежданите политики за понижаване на риска от бедствия от страна на съответните способени органи, споделят от Министерство на вътрешните работи.

Очаква се със основаването на държавната организация да се увеличи успеваемостта на изпълняваните функционалности, да се обезпечи автономия в реализирането на активността и на ръководството на финансовия, материалния и административния запас на структурата.

Същевременно това ще разреши Министерство на вътрешните работи да се концентрира напълно върху активността на полицейските органи за отбрана на правата и свободите на жителите, противопоставяне на престъпността, отбрана на националната сигурност и запазване на публичния ред. Численият състав на министерството ще бъде понижен, което ще разреши по-ефективно ръководство и обезпечаване на активността, написа в претекстовете.

Дейността по обезпечаване на пожарна сигурност и отбрана при пожари, бедствия и изключителни обстановки, е забележителна по мащаб и размер и все още е обединена в границите на едно ведомство с друга забележителна активност - тази по отбрана на правата и свободите на жителите, противопоставяне на престъпността, отбрана на националната сигурност и запазване на публичния ред, осведомят от Министерство на вътрешните работи.

Текстовете са качени за публично разискване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР