Нова акция на Специализираната прокуратура. Разследващи влязоха в офисите на

...
Нова акция на Специализираната прокуратура. Разследващи влязоха в офисите на
Коментари Харесай

Нова акция на спецпрокурорите – нахлуха във винпром и мелница

Нова акция на Специализираната прокуратура. Разследващи влязоха в офисите на фирмите " Винпром Карнобат ", " Сис индустрийс " и " Топаз мел ", осведоми Нова ТВ.

Процесуално-следствените дейности – претърсвания и изземвания, обиски на лица и разпити на очевидци са в границите на формирано досъдебно произвеждане за проведена незаконна група, основана с цел избягване на заплащане на данъчни отговорности в огромни размери, държане на акцизни артикули без бандерол и пране на пари.

Данъчните закононарушения са осъществявани в интервала 2009 година – 2018 година, като действителни търговски сдружения са подправяли счетоводните си регистри, като в тях са включвали фактури от сдружения от вида " изчезнали търговци ", за действие на основаната скица на данъчна машинация. Тези фактури са осчетоводявани под контрола на проведената незаконна група и по този метод се е избягвало заплащането на данъчни отговорности в огромни размери по смисъла на Закона за Данък добавена стойност.

Събрани са доказателства и за закононарушения пране на пари - в интервала 2009г. – 2018 година са били осъществявани финансови интервенции и е прикриван генезис на имущество, добито посредством тежко съзнателно закононарушение, съобщиават още от Нова телевизия.

Под управлението на Специализираната прокуратура, на 18.07.2018 година бе открита противозаконната фабрика, употребена от незаконната група за произвеждане на цигари.

Действията по следствието са предоставени на следователи от Следствения отдел към Специализираната прокуратура и се правят по едно и също време на територията на гр.София, гр. Карнобат, с. Венец и с. Церковски, община Карнобат.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР