Нов законопроект за отбраната на САЩ включва нови санкции, предназначени

...
Нов законопроект за отбраната на САЩ включва нови санкции, предназначени
Коментари Харесай

Нов американски законопроект се прицелва в руското злато на стойност $127 милиарда

Нов законопроект за защитата на Съединени американски щати включва нови наказания, предопределени да спънат военната машина на Русия, като те се насочват към планината от злато на Москва, оповестява CNN Business. Законодателният текст е за национална защита през 2023 година и сигурно би затруднил съветския президент Владимир Путин да употребява златото в поддръжка на рублата.

Ако бъде признат, законопроектът за защитата непосредствено ще глоби всички американски субекти, които умишлено правят транзакции или транспортират злато от активите на централната банка на Русия.

Ограниченията, записани в текста на законопроекта от 4400 страници, биха глобили по сходен метод и американски организации, които продават злато физически или по електронен път в Русия.
 Мистериoзна пратка съветско злато е влезнала в Швейцария
Мистериoзна пратка съветско злато е влезнала в Швейцария

Засега нито една от главните швейцарски рафинерии за злато не си е признала, че е направила покупката

" Огромните доставки на злато в Руската федерация са един от дребното останали активи, които Путин може да употребява, с цел да финансира насилствениата и кървава експанзия на страната си ", заяви сенаторът от щата Мейн Ангъс Кинг, който е съавтор на законопроекта.

" Като глобяваме тези съветски златни запаси, можем в допълнение да изолираме Русия от международната стопанска система и да увеличим компликацията на все по-скъпата военна акция на Путин ", добавя сенаторът.

В годините преди нахлуването в Украйна Русия съумява да изпълни голям боен сандък със злато

Към средата на 2021 година централната банка на Русия е имала злато на стойност $127 милиарда $, съгласно съветската централна банка. Златото се съхранява в трезори на територията на Руската федерация.

Текстът в законопроекта за защитата на Съединени американски щати ще изисква от Министерството на финансите да ревизира кой прави транзакции с съветско злато, давайки на чиновниците законодателна поддръжка за работата, която към този момент са правили.

" Наличието на този императив за националната сигурност е явен и мощен метод да се подкопаят противозаконните, аморални дейности на Владимир Путин и да се затегнат финансовите ограничавания на Русия ", акцентира Кинг в изказване за CNN.

Западът и преди се е прицелвал в съветското злато като част от напъните да лиши Москва от средства за финансиране на войната в Украйна. През юни американският президент Джо Байдън разгласи, че Съединени американски щати и останалите страни от Г-7 ще наложат възбрана върху вноса на съветско злато.

След енергетиката, златото е най-ценният експорт на Русия, на стойност $15,5 милиарда единствено през 2021 година, съгласно оценки на държавното управление на Англия.
 Руснаците всеобщо купуват злато
Руснаците всеобщо купуват злато

Каква е повода за това
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР