Нов законодателен акт на правителството на Гърция позволява на работодателите

...
Нов законодателен акт на правителството на Гърция позволява на работодателите
Коментари Харесай

Примерът на Гърция: Работиш две седмици в месеца и получаваш 50% от заплатата

Нов законодателен акт на държавното управление на Гърция разрешава на работодателите и корпорациите да вкарат нова система на ротационна работа - чиновниците да работят единствено две седмици на месец и да получават 50% от заплатите си.

Мярката, която е част от изключителния пакет за справяне с въздействието на коронавирусната зараза, се отнася единствено за предприятия, посочени като наранени от новата рецесия - лист, който непрестанно нараства, написа „ Катамарини “, представен от БГНЕС.
Гърция вкарва ограничавания за влизане на непознати жители без ясна цел на пътуването Страната стопира и всички пътувания от Турция и Англия
На същите предприятия е предоставена и опцията да преустановят някои или всички трудови контракти, тъй че да не им се постанова да заплащат заплати, като в този случай всеки от тези чиновници ще получи 800 евро от страната.

Новата система на ротационна работа може да се употребява в композиция с мярката за преустановяване на трудовия контракт от същата компания или шеф.

Ротационната работа може да се ползва до шест месеца - т.е. до 20 септември. Така работодателите да не уволняват съответните служащи.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 276 12 3 8 Света 536615 4805 24118 124408 Заразени* Нови Починали България 276 12 3 Света 536615 4805 24118
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР